Verpleegkundig Specialist GIT-PD (24-32 uur) – Den Bosch

Voor ons enthousiaste team in Den Bosch zoeken we een bevlogen Verpleegkundig Specialist voor zowel individuele- als groepstherapie binnen ons innovatieve programma GIT-PD. Bij de GIT-PD werken we niet met een specifieke methode, maar lopen de vier pijlers identiteit, zelfsturing, empathie en intimiteit als rode draad door de behandeling. Past dit perfect bij jou? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet!

Het behandelprogramma 
GIT-PD is de afkorting van Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders. Daartoe werden de gemeenschappelijke kenmerken van bestaande bewezen effectieve behandelingen onderzocht: wat werkt in de behandeling van mensen met een persoonlijkheidsstoornis? GIT-PD brengt deze werkzame principes samen in een overkoepelend kader.

Vanuit de Viersprong hebben we de principes van GIT-PD vertaald naar een concreet programma. Daarbij zijn we uitgegaan van de nieuwste modellen over de kern van persoonlijkheidsproblematiek. Deze modellen stellen dat persoonlijkheidsstoornissen gekenmerkt worden door vier belangrijke probleemgebieden. De eerste twee hebben te maken met het omgaan met en reguleren van jezelf (identiteit en zelfsturing), de laatste twee met het omgaan met en reguleren van relaties met anderen (empathie en intimiteit). Voor alle informatie verwijzen wij je graag naar onze website.

Wat ga je doen?
Als Verpleegkundig Specialist behandel je volwassenen die gediagnosticeerd zijn met een persoonlijkheidsstoornis in een intensief ambulante setting. Je geeft daarbij zowel individuele- als groepstherapie. Je hebt een veelzijdig takenpakket en houd je onder andere bezig met het voeren van intakes, opstellen van behandelplannen en uitvoeren van behandeling. Je hebt oog en oor voor het volledige verhaal van cliënt.
Ook ben je regiebehandelaar over een deel van je cliënten. Vanuit jouw professionele attitude en expertise coach jij jouw collega’s. In het kader practice-what-you-preach zoeken wij iemand die zich kan vinden in de volgende omschrijving:

Identiteit: Je hebt zicht op je eigen krachten, kwaliteiten, hoe je bent als persoon en professional, wat je wilt en waar je goed in bent (en waar je minder goed in bent). Je neemt in het team hierin vanuit eigenheid je eigen rol in. Deze rol kan vanuit eigenheid heel erg verschillen op basis van je achtergrond en ervaring, maar daarmee bieden we ook veel mogelijkheden om te doen wat je leuk vindt vanuit de discipline waar je het meest in je kracht staat.

Zelfsturing: We zoeken iemand die de uitdaging met ons aan wil gaan en die het leuk vindt om met ons vooruit te kijken en de GIT-PD in Den Bosch verder te ontwikkelen.

Empathie: Je bent iemand die vanuit nieuwsgierigheid de verbinding aangaat met onze cliënten. Dit doen we ook als collega’s binnen het team waar we continue de samenwerking zoeken vanuit verschillende disciplines en achtergronden en elkaar juist proberen te vinden in de verschillen hierin.

Intimiteit: Binnen de GIT-PD gaat deze module over het aangaan van onderlinge relaties met daarin ook het durven uitspreken van moeilijke dingen. Dit is een onderdeel van de therapie, maar ook binnen ons team zijn we op zoek naar iemand die niet bang is om elkaar onderling op een empathische manier te spiegelen en confronteren. We geloven als team dat dit de samenwerking binnen het team maar ook met cliënten kan verdiepen.

Naar wie zijn wij op zoek?
• Je hebt een BIG-registratie als Verpleegkundig Specialist;
• Je hebt affiniteit en/of ervaring met het behandelen en begeleiden van patiënten met een persoonlijkheidsstoornis;
• Je kunt goed zelfstandig werken, maar tegelijk werk je graag samen met collega’s in een multidisciplinair team en met externe netwerkpartners;
• Je bent stressbestendig en proactief;
• Je bent in staat om bij dreigende crisissituaties adequate begeleiding en opvang te bieden;
• Je vindt het plezierig om zaken interdisciplinair af te stemmen, waarbij zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €5.848,-. Conform CAO GGZ, FWG 65.
• We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse onlinetrainingen kunt volgen
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast na het lezen van onze vacature? Dan ontvangen we graag je brief en CV!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Daphne de Lange, Zorgmanager Volwassenen Den Bosch, staat je graag te woord. Ze is bereikbaar via 06-17 09 18 74.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische GGZ is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend