Vaktherapeut – drama (16-24 uur) – Halsteren

In verband met zwangerschapsverlof van een collega zijn we voor het Gefaseerde Deeltijd Groepsschematherapie (GDGS) team in Halsteren op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als vaktherapeut lever je een bijdrage aan het opstellen, uitvoeren en evalueren van de behandelplannen en de behandelstrategieën. Ten behoeve van de individuele cliënten en de groep als geheel. In nauwe samenwerking met een groep fijne, ervaren en ambitieuze collega’s behandel je cliënten met verschillende persoonlijkheidsproblemen. Dit doe je in een multidisciplinair team (klinisch psycholoog, GZ psycholoog, basispsycholoog, twee sociotherapeuten, systeemtherapeut, een psychiater en één collega vaktherapeut – beeldend). Je werkt interdisciplinair samen. Oftewel, de verschillende therapieën bied je vaak samen met andere collega’s/disciplines. Beter word je niet alleen!

De cliënten die je gaat behandelen ervaren al lange tijd psychische klachten; stemmingsklachten, angstklachten en/of een laag zelfbeeld. Eerdere hulpverlening heeft hierbij onvoldoende geholpen. Er is sprake van terugkerende patronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld intieme relaties, op werk en/of opleiding. Bij deze cliënten zijn persoonlijkheidskenmerken uit het B en/of het C cluster vastgesteld, vaak in combinatie met de eerdergenoemde symptoomstoornissen.

De afdeling Schematherapie bestaat uit ambulante, deeltijd en klinische behandelvormen voor volwassenen, jongvolwassenen en adolescenten. Deze vacature betreft een tijdelijke functie in het behandelprogramma Gefaseerde Deeltijd Groeps Schematherapie voor volwassenen. Dit behandelprogramma heeft een gefaseerde opzet. Meer informatie over de behandeling vind je hier.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding Vaktherapie – Drama. Indien je een andere richting binnen deze opleiding hebt afgerond, ontvangen we ook graag je sollicitatie.
• Je hebt ervaring met groepen of affiniteit met groepsdynamisch werken.
• Ervaring met Schematherapie (in groepen) is een pre.
• Je bent een teamspeler die goed zelfstandig kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie.
• Je bent bij voorkeur geregistreerd in het register Vaktherapie.
• Uiteraard vinden we het fijn als je bij ons in dienst wilt treden. Echter, omdat het een tijdelijke functie is, is deze ook in te vullen als ZZP’er.

Herken je jezelf in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4381,- (conform CAO GGZ, FWG 55).
• Samenwerken met een enthousiast, vaardig en saamhorig team binnen een dynamische organisatie.
• Jaarlijks € 500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof bij indiensttreding.
• We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.
• In verband met zwangerschapsverlof van een collega voer je deze functie uit van half maart 2023 tot 1 september 2023. Na 1 september zullen we in overleg met jou een vast dienstverband in overweging nemen.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast over deze vacature, dan ontvangen we graag je sollicitatie. Op zoek naar meer informatie? Anouk Schippers, Zorgmanager West-Brabant Volwassenen, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-20372995.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend