Therapeut MST-PSB (36 uur) – Bergen op Zoom

Zorgcentrum Bergen op Zoom is, voor haar behandelprogramma Multi Systeem Therapie – Problem Sexual Behaviour (MST-PSB) opzoek naar een nieuwe collega! Affiniteit met het behandelen van jongeren en hun systeem met complexe problematiek? En toe aan een baan met vrijheid, zelfstandigheid en talloze trainingen die de Viersprong jouw bied? Ga aan de slag als Therapeut MST-PSB!

Wat ga je doen?
Als Therapeut MST-PSB heb je een caseload van 5 gezinnen. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je therapie en behandeling geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model en bent bereid je te laten (bij)scholen in dit model waarbij je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Het team waarin je komt te werken bestaat uit totaal 4 therapeuten en een supervisor. Je deelt zelf je agenda in waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten.

MST-PSB is een home based behandelprogramma voor jongeren met ernstig seksuele gedragsproblemen en hun gezinnen. PSB is ontwikkeld in Amerika en is bewezen effectief. PSB wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. De intensieve behandeling is gericht op de onderliggende determinanten van ernstige seksuele gedragsproblemen, voorkomt uithuisplaatsing, verbetert veiligheid voor slachtoffer, jongere en samenleving en verbetert het prosociale gedrag en vermindert delictrisico’s. De behandeling is integraal en richt zich op alle risicofactoren in de diverse systemen waarvan de jongere deel uitmaakt: gezin, familie, buurt, school, vrienden. Een MST-PSB behandeling duurt 5 tot 7 maanden. Klik hier en hier voor meer informatie.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Psychologie of Pedagogiek of een post hbo-opleiding met ruime systeem behandeling ervaring;
• Je hebt ervaring met deze doelgroep;
• Affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pré is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de psychiatrie en/of met zedendaders;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;  
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST-PSB, wekelijkse consultatie met de consultant uit Amerika en het schrijven van wekelijkse rapportages;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken)
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in Zeeland, West-Brabant West of regio Breda en bent in het bezit van een rijbewijs en auto. 

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.981,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 36 uur per week.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training met aansluitend een 2-daagse PSB-training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie!
Wil je eerst meer informatie? Sophie de Bruijn, Zorgmanager Bergen op Zoom, staat je graag te woord. Ze is bereikbaar via 06-52 02 16 26.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Solliciteren Stuur door naar een vriend