Therapeut (32-36 uur) – Flevoland

Voor ons team in regio Lelystad/Almere zoeken we een nieuwe collega MST ID Therapeut! Onze Multi Systeem Therapie (MST) teams zijn succesvol. Een specialisatie van MST, voor kinderen en/of hun opvoeders met een lichtverstandelijke beperking. Is deze functie iets voor jou? Lees vooral verder!

Wat ga je doen?
Jouw caseload bestaat uit 4 tot maximaal 5 gezinnen, die je over het algemeen 3 maal per week ziet. Hoewel de jongere de aangemelde cliënt is, werk je vooral met de ouders. Iedere week ziet er anders uit.
Nog niet direct bekend met MST ID? Geen enkel probleem! De Viersprong voorziet jou van alle nodige kennis en kunde. Dankzij wekelijkse supervisies, scholing, training en zeer nauwe samenwerking met 4 collega’s (3 Therapeuten en 1 Supervisor) word jij de beste professional die je kunt zijn.
Als MST ID Therapeut werk je 32-36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Hierin overleg jij altijd met de cliënten wanneer je de werkuren daadwerkelijk inzet. Dit geeft jou de ruimte om werk- en privé in te delen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Onze MST ID collega’s vertellen je hier waarom de functie zo interessant is.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme) of dusdanig risicovol gedrag dat een uithuisplaatsing dreigt. De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt.

Wat maakt MST ID uniek? Het team heeft affiniteit en veel ervaring met de doelgroep. De caseload bestaat uit opvoeders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tijdens booster trainingen worden de MST tools afgestemd op de behoeftes van mensen met een licht verstandelijke beperking. MST ID wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere, dat wil zeggen thuis, op school en gerelateerd. Klik hier voor meer informatie over MST en hier om meer te weten over MST ID.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie/(Ortho)Pedagogiek;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Kennis over, werkervaring en affiniteit met de LVB doelgroep is een pre;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en beschikt over een basisniveau Engels in verband met trainingen en supervisie die mogelijk in het Engels kunnen zijn;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 4 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Lelystad/Almere en in het bezit van een rijbewijs en auto. Je gaat maar al te graag in deze regio aan de slag.

Wat wij bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4788,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 32-36 uur per week. Wat past er bij jou?
• Ruimte om je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training met aansluitend een MST ID training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.  

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Babet van Steen, MST ID Supervisor, staat je graag te woord. Zij is te bereiken via 06-12992797.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend