Therapeut MST-CAN (32-36 uur) – Amsterdam

Ben jij woonachtig in de regio Amsterdam-Noord/West-Friesland/Alkmaar? En wil je graag onderdeel zijn van een nieuw multidisciplinair team die het gehele systeem van de cliënt gaat behandelen? Word onderdeel van Team MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN)!

Eén keer per week werk je in Amsterdam. Al je andere werkdagen ben je in je eigen regio aan het behandelen. Wij geven je alle vrijheid om, in samenspraak met de gezinnen, je werk in te delen.

Wat ga je doen?
In een boeiende, waardevolle en uitdagende functie als therapeut MST-CAN ga je actief aan de slag met 3 gezinnen. Hierin bied je therapie, volgens het MST model, aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Iedere week is anders! Zo kom je drie maal per week bij de gezinnen thuis gedurende de behandeling die 6 tot 9 maanden duurt. Je werkt aan het verbeteren van de veiligheid van kinderen in hun thuissituatie. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Traumabehandeling aan ouders en kinderen en verslavingsbehandeling aan ouders en jongeren vormen een belangrijk deel van de werkzaamheden.

Je behandelt volgens het MST-CAN* model waarin je uiteraard ook wordt geschoold en waarbij je wekelijks taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Jij zorgt voor de cliënt, wij zorgen voor jou.
In de functie als Therapeut MST-CAN werk je 36 uur, verspreid over 5 dagen. In overleg met de gezinnen mag jij de sessies in plannen op momenten die voor jullie het beste uitkomen. Dit zorgt voor een fijne samenwerking én mooie werk-privé balans. De Viersprong biedt daarin alle ruimte en verantwoordelijkheid.

*MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based programma dat zich richt op de behandeling van gezinnen met kinderen tussen 6 en 17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en verwaarlozing. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma. MST-CAN is een home based behandelprogramma dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.
MST wordt aangeboden met een klein team, bestaande uit therapeuten en één behandelcoördinator. Je werkt zeer intensief en nauw samen, om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je bent in het bezit van een afgeronde studie WO Psychologie of (forensische) Orthopedagogiek;
• Je hebt ervaring of affiniteit met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemgericht werken;
• Heb je affiniteit met traumabehandeling en/of behandeling gericht op verslavingsproblematiek. Nog geen ervaring? Geen probleem! De Viersprong zorgt voor scholing en supervisie;
• Het is belangrijk dat je in het bezit bent van een LOGO verklaring;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen. Dit geeft jou tegelijkertijd ruimte voor een prettige werk-privé balans;
• Je bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
• Je bent woonachtig in de regio Amsterdam-Noord, West- Friesland en Alkmaar, en je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en je bent bereid om één keer per week op onze locatie in Amsterdam te werken.

Herken je jezelf in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4981,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 32-36 uur per week. Wat past er bij jou?
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je diverse trainingen en volg je wekelijks taakgerichte individuele- en groep supervisie. Daarnaast zijn er per jaar 4 boosterdagen om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Christel van Soelen, Zorgmanager Jeugd Amsterdam, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-23252541.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Solliciteren Stuur door naar een vriend