Psycholoog/Orthopedagoog (32-36 uur) – Amsterdam

Psychologen (jeugd en volwassenen) en orthopedagogen opgelet! De Viersprong start een nieuw behandelteam voor de regio Alkmaar, Zuid-Kennemerland/IJmond, Zaanstreek-Waterland en Amsterdam Noord. Is dit niet direct de regio die past bij jou? Geen probleem! Ook voor het andere behandelteam in de gemeente Amsterdam, Haarlemmermeer en Gooi- en Vechtstreek zijn wij op zoek. Geen gemeente is ons onbekend, er is altijd wel dé perfecte (werk)plek voor jou!

Dankzij de vele regio’s waar we werken en de uitbreiding die we mogen realiseren, ontstaat er ruimte voor jou, als psycholoog/orthopedagoog, om bij de Viersprong aan de slag te gaan! Waar ben jij woonachtig? En in welke regio zou jij graag ambulant willen behandelen? Wij bespreken het maar al te graag met jou.

Wil jij graag werken met kinderen, jongeren en ouders in samenwerking met hun leefomgeving? Wil jij het verschil maken in deze gezinnen en helpen de veiligheid te vergroten en positieve gezinsrelaties te versterken? Met een bewezen effectief gezinsgericht behandelprogramma waarin je getraind wordt? Vind je het leerzaam om de methodiek uit te voeren onder supervisie van een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in trauma? En vind je het leuk om in een klein multidisciplinair team te werken, samen met andere behandelteams?

Dan is deze vacature iets voor jou!

Wat ga je doen?
Met multisysteemtherapie (MST) ga je bij de gezinnen thuis aan de slag. Je wordt getraind in de methodiek en krijgt alle benodigde trainingen. Multisysteemtherapie (MST) is een bewezen effectief behandelprogramma dat wereldwijd en in verschillende regio’s in Nederland uitgevoerd wordt. Er zijn tientallen teams actief door heel Nederland.

Specifiek voor gezinnen waarbij er sprake is van lichamelijke en/of emotionele mishandeling en/of verwaarlozing is het MST-CAN (Child Abuse and Neglect) programma. Het doel van MST-CAN is om naar een veilig, gezond en prettig opvoedingsklimaat toe te werken. Het behandelprogramma duurt maximaal 9 maanden. De behandelsessies vinden gemiddeld drie keer per week plaats bij gezinnen thuis of in hun leefomgeving (school, werk, club).
Een belangrijk deel van je werkzaamheden bestaat uit het geven van specifieke behandelmodules, zoals imaginaire exposure aan ouders en traumagerichte cognitieve gedragstherapie aan kinderen. Daarnaast geef je ook behandelmodules voor verslaving, emotieregulatie en versterken van communicatie in gezinnen. Je caseload bestaat uit maximaal drie gezinnen waardoor je voldoende tijd hebt voor rapportage, supervisie en training.

Kom jij bij ons werken? Dan kom je terecht in een multidisciplinair team, bestaande uit vier psychologen/orthopedagogen, een maatschappelijk werker, een klinisch psycholoog en een psychiater. Wekelijks is er taakgerichte teamsupervisie en consultatie met een MST expert. Daarnaast zijn er vier keer per jaar booster trainingen met andere MST-CAN-teams in Nederland. Jij zorgt voor de cliënt, wij zorgen voor jou!

Werken als psycholoog/orthopedagoog binnen MST betekent dat je ongeveer 1 dag per week werkt op onze locatie in Amsterdam/Alkmaar. Alle overige dagen ben je bij de gezinnen, in de regio die perfect past bij jou. Wil je overdag graag sporten? Of is er een andere privé afspraak? Jij krijgt alle ruimte om je werkuren, in overleg met de gezinnen, naar wens in te delen. Nóg een mooie bijkomstigheid: Al jouw reistijd is direct ook werktijd!

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een wetenschappelijke opleiding afgerond in de klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie of orthopedagogiek;
• Je bent ingeschreven in het SKJ en in het bezit van een LOGO-verklaring;
• Je bent woonachtig in één van de regio’s Alkmaar, Zuid-Kennemerland/IJmond, Zaanstreek-Waterland of Amsterdam Noord. Liever in het andere team aan de slag? Dan woon jij maximaal 45 minuten van onze vestiging in Amsterdam;
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

In welke regio ga jij aan de slag?

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.981,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
• Een contract voor 32-36 uur per week. Wat past er bij jou?
• Alle trainingen, verzorgt door de Viersprong, in multisysteemtherapie én specifiek in de behandelmodules van MST-CAN. Dit betekent het leren van traumagerichte technieken (imaginaire exposure volwassen en traumagerichte cognitieve gedragstherapie bij kinderen) en behandeling van middelengebruik.
• Veel ruimte in het plannen en organiseren van jouw werkweek.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een uitdagende baan waar je al je kennis en ambitie in kwijt kunt, in een gezellig team waar plaats is voor meer dan werk alleen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast? Aarzel niet en reageer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Sanneke Koekkoek, klinisch psycholoog/MST-CAN supervisor, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-51772846.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend