Therapeut MST – Algemeen (36 uur) – Rotterdam/Den Haag/Midden-Holland

HBO/WO opleiding in de richting van Zorg & Welzijn, Psychologie of Pedagogiek? Affiniteit met het behandelen van jongeren en hun systeem met complexe problematiek? En toe aan een baan met vrijheid, zelfstandigheid en talloze trainingen die de Viersprong jouw bied? Word Therapeut MST!
De Viersprong werkt binnen MST met verschillende teams, problematieken en doelgroepen. Allemaal met hun eigen specialiteit. Graag kijken wij samen met jou welke behandeling bij jou past. Ga jij met ons in gesprek?

Multi Systeem Therapie (MST) is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Er is sprake van ernstige gedragsproblematiek, waar uithuisplaatsing dreigt. Jij als Therapeut MST gaat 3 tot 5 maanden met het gehele gezin aan de slag om dit te voorkomen. De Viersprong biedt jou hierbij alle benodigde trainingen en kennis zodat jij de beste professional bent die je kunt zijn!

De regio waarin jij kan komen te werken: Rotterdam, Den Haag of Midden-Holland (Bodegraven, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Gouda). Waar woon jij? Dan bespreken we samen wat het beste aansluit bij jou!

Wat ga je doen?
Als Therapeut MST behandel jij 4 tot 5 gezinnen. Door heel intensief met hen aan de slag te gaan, volgens het MST model, weet jij de jongeren en alle betrokkenen te voorzien van kwalitatief hoogwaardige gezins- en gedragstherapie.

Nog niet direct bekend met MST? Geen enkel probleem! De Viersprong voorziet jou van alle nodige kennis en kunde. Dankzij wekelijkse supervisies, scholing, training en zeer nauwe samenwerking met 4 ervaren collega’s word jij optimaal geschoold en begeleid.
Iedere week ziet er anders uit, want MST wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. Je werkt 36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Hierin overleg jij altijd met de cliënten wanneer je de werkuren daadwerkelijk inzet. Dit geeft jou de ruimte om werk- en privé in te delen hoe jij wilt. Ideaal toch?

De behandeling is integraal en richt zich op alle risicofactoren waarvan de jongere deel uitmaakt: gezin, familie, buurt, school, vrienden. Door intensief te behandelen, gericht op de onderliggende determinanten van ernstige seksuele gedragsproblemen, voorkomen jullie uithuisplaatsing en verminderen delict risico’s.
Dankzij jou verbetert de veiligheid voor slachtoffer, jongere en de samenleving!
Wil jij erachter komen of MST past bij jou? Via deze link kom je alles te weten.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een HBO opleiding richting Maatschappelijk Werk, SPH/Social Work, SPV (met voortgezette opleiding) of WO opleiding Psychologie of Pedagogiek;
• Je hebt ervaring/affiniteit met de doelgroep;
• Ervaring/affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• In het bezit van SKJ registratie of bereidheid de registratie bij indiensttreding te realiseren;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen (altijd in samenspraak met jou)
• Je bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je hebt kennis van Engels in woord en geschrift;
• In het bezit van een rijbewijs en auto. Daarnaast op maximaal 30 km van Rotterdam woonachtig of bereid te verhuizen;
• Je ontdekt graag samen met ons wat er het beste bij jou past.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4788,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 36 uur per week.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST-therapeut die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je brief en CV. 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Barbara van Gooswilligen (06-52673177), Iris Kornet (06-22778859) of Judith Oomen (06-22366911), MST Supervisoren, staan je graag te woord.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend