Therapeut MST Regulier (32-36 uur) – Rotterdam/Den Haag/Midden-Holland/Zuid-Holland Zuid

Aan de slag, samen met een multidisciplinair team, met het gehele systeem van de cliënt? MST, Multi Systeem Therapie, is bewezen effectief. Deze methodiek zet de Viersprong iedere dag vol overgave in. Klinkt interessant? Voor de regio Rotterdam, Den Haag, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid zoeken wij een nieuwe collega!
Wat verstaan we onder Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid? Regio Gouda en regio Dordrecht.

Wat ga je doen?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie als therapeut MST ga je actief aan de slag met 4 tot 5 gezinnen. Hierin bied je therapie, volgens het MST model, aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Iedere week is anders!

Bij de start van je baan krijg je een 6-daagse training en daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Jij zorgt voor de jongere, de Viersprong zorgt voor jou!

MST wordt aangeboden met een klein team, bestaande uit 4 therapeuten en één supervisor. Je werkt zeer intensief en nauw samen, om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden. De therapeut MST werkt over het algemeen 36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Hoe die uren worden ingedeeld, bepaal je samen met de cliënt. Daarnaast word reistijd geteld als werktijd. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen, bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme).
De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden. Het vindt plaats in de dagelijkse omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Zo ga je aan de slag met het gehele systeem. Nieuwsgierig naar alle informatie over MST? Bezoek www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (Psychologie, Pedagogiek of HBO Maatschappelijk Werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding);
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te realiseren;
• Ervaring met de doelgroep? Dat zien we graag;
• Ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte/cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen (altijd in samenspraak);
• Je bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Rotterdam/Den Haag of directe omgeving, in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.981,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 36 uur per week. 32 uur is ook bespreekbaar.
• Ruimte om je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de Therapeut MST die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je brief en CV. 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Barbara van Gooswilligen (06-52673177), Iris Kornet (06-22778859) of Judith Oomen (06-22366911), MST Supervisoren, staan je graag te woord.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend