Teamleider/Behandelcoördinator MST (32 uur) – Amsterdam

De Viersprong in Amsterdam heeft ruimte voor een Teamleider/Behandelcoördinator! In deze functie (binnen de Viersprong Supervisor genoemd) heb jij een hele belangrijke functie wat bijdraagt aan de ontwikkeling van je medewerkers en de behandeling van onze gezinnen. Zet jij al je kennis en ervaring hiervoor maar al te graag in?

De Viersprong geeft jou alle ruimte om hybride te werken en nemen jou volledig mee in de MST methodiek. Jij zorgt voor hen, wij voor jou!

Wat ga je doen?
Jij bent degene die zorgt dat de MST methodiek goed gepositioneerd is in de regio en op de juiste wijze wordt ingezet in de behandeling van gezinnen. Jij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Onderdeel van je werkzaamheden is, samen met jouw collega, uitvoerend en coachend leidinggeven aan een team van 4 MST therapeuten die ieder gemiddeld zo’n 4-5 gezinnen behandelen. Een goede onderlinge samenwerking staat hierbij centraal. Je geeft dan ook de nodige ondersteuning bij casuïstiek en waar nodig begeleid je je collega’s bij huisbezoeken. Je hebt een externe functie in het onderhouden van contacten met verwijzers en andere zorgaanbieders met betrekking tot aanmeldingen, screening, wachttijden en uitstroom van cliënten. Je onderhoudt ook de nodige contacten met gemeenten en collega-instellingen en overlegt met collega supervisoren over de afstemming van beleidszaken en wachttijden.

Afhankelijk van jouw interesse en het aantal uren dat jij wilt werken, is het mogelijk om de functie uit te breiden met behandel- of diagnostische werkzaamheden.

Multi Systeem Therapie (MST) is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek). De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de opvoeders gewerkt. Alle informatie over MST vind je via deze link.

Naar wie zijn we op zoek?
• Als GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist ben jij BIG geregistreerd;
• Voor deze functie is het niet nodig om als Supervisor geregistreerd te staan;
• Je bent geregistreerd in het SKJ; 
• Ervaring met de doelgroep? Dat zien we graag; 
• Ervaring in leidinggeven aan hulpverleners is welkom;
• Ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte/cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Voor deze functie is het niet nodig om als supervisor geregistreerd te staan;
• Je bent bereid om afwisselend, thuis, op de werklocatie en outreachend te werken;
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto;
• Kunnen communiceren in het Engels is een pré.

Wat wij bieden
• Een zeer boeiende, uitdagende en zelfstandige baan waarbij je je kennis en kunde kunt overdragen aan je collega’s.
• Je krijgt een gedegen trainingsprogramma om de bewezen effectieve MST-methodiek juist te kunnen hanteren waaronder basistrainingen, supervisor training, periodieke boostertrainingen en wekelijkse coaching van de expert.
• Ruimte om je werktijden grotendeels zelf in te delen (!). Hierdoor is thuiswerken ook mogelijk.
• Een contract voor 32 uur per week.
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €5734,-. Conform CAO GGZ, FWG 65.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.  

Al met al een prachtige baan met voldoende mogelijkheid om te overleggen met collega’s waarbij je elkaar kunt helpen en ondersteunen. Binnen het team heerst er een prettige, enthousiaste en collegiale werksfeer.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast bij het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! 
Wil je eerst meer informatie of een oriënterend gesprek? Babet van Steen (06-12992797) & Anneke Wensink (06-12471204), beide Supervisor MST, staan je graag te woord.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Solliciteren Stuur door naar een vriend