Teamcoördinator MST/Orthopedagoog generalist (32 uur) – Amsterdam

Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten en een bijdrage leveren aan het voorkomen van een uithuisplaatsing van een kind? In deze functie werk je met een evidence based methode, ga je aan de slag met een methodiek die werkt en het verschil voor gezinnen in grote problemen kan maken! Wij zoeken voor dit nieuwe team een ondernemende collega die samen met ons het verschil wil maken.

Wat ga je doen binnen deze functie?
In deze functie help je samen met je team de methodiek juist neer te zetten. Jij bent degene die zorgt dat vraag en aanbod bij elkaar komen en dat de methodiek goed gepositioneerd is in de regio. Ook onderdeel van je werkzaamheden is het uitvoerend leidinggeven aan een team van 4 MST therapeuten, die ieder 4 tot 5 gezinnen behandelen. Het credo binnen MST is ‘whatever it takes’. Je geeft dan ook de nodige ondersteuning bij casuïstiek en waar nodig begeleid je je collega’s bij huisbezoeken. Je hebt een externe functie in het onderhouden van contacten met verwijzers en andere zorgaanbieders met betrekking tot aanmeldingen, screening, wachttijden en uitstroom van cliënten. Je onderhoudt ook de nodige contacten met gemeenten en collega-instellingen en overlegt met collega teamcoördinatoren over de afstemming van beleidszaken en wachttijden. Afhankelijk van jouw interesse is het mogelijk om de functie uit te breiden met behandel- of diagnostische werkzaamheden. Je draait mee in het bereikbaarheidsrooster.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme). De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Zie voor meer informatie: www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een BIG registratie als orthopedagoog generalist; heb je deze opleiding niet maar wel een relevante afgeronde WO opleiding en aantoonbare ervaring met de doelgroep, evidence based werken en een relevant netwerk? Dan ontvangen we ook graag jouw sollicitatie.
• Je hebt affiniteit met een systeemgerichte (strategisch en structureel) en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen;
• Je bent bereid outreachend te werken;
• Je hebt oog voor onderzoeksvraagstukken van wetenschappelijk aard en hebt voldoende inzicht in methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek;
• Je beheerst de Engelse taal goed in verband met het feit dat de supervisie door de expert vanuit de Verenigde Staten wordt gegeven.
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden
Het is een zeer boeiende, uitdagende en zelfstandige baan waarbij je je kennis en kunde kunt overdragen aan je collega’s. Je krijgt een gedegen trainingsprogramma om de bewezen effectieve MST methodiek juist te kunnen hanteren waaronder basistrainingen, supervisor training, periodieke boostertrainingen en wekelijkse coaching van de expert. Je hebt voldoende mogelijkheid om te overleggen met collega’s waarbij je elkaar kunt helpen en ondersteunen. Binnen het team heerst er een prettige, enthousiaste en collegiale werksfeer. Je hebt flexibele werktijden waarbij er een mogelijkheid is tot thuiswerken. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Christel van Soelen, zorgmanager Jeugd, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-23252541.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend