Systemisch werker (minimaal 24 uur) – Bergen op Zoom

Wat ga je doen binnen deze functie?
In West-Brabant en Zeeland werken vanuit de Viersprong meer dan 40 therapeuten die jongeren en gezinnen beter willen maken. Een ambitieuze club mensen waar veel energie vanuit gaat en die, gezien de groei, graag nieuwe collega’s verwelkomen.

Het MBT-K team bestaat op dit moment uit 8 collega’s. MBT-K is een behandelvorm voor (pleeg/adoptie)ouders en kinderen in de basisschoolleeftijd (5-12 jaar) waarbij sprake of een vermoeden is van (ernstige) hechtingsproblematiek. De kinderen hebben vaak sterke negatieve gevoelens over zichzelf en/of anderen. Ze hebben al langere tijd last van angst en stemmingswisselingen en er kan sprake zijn (zelf)destructief gedrag. De kinderen dreigen vast te lopen op meerdere levensgebieden. Systeemtherapie en individuele (spel)therapie worden samen ingezet om mentaliserende vaardigheden bij zowel de ouders/verzorgers als het kind te vergroten. Een kracht van MBT-K is het multidisciplinaire werken en de stevige holding binnen de methodiek en het brede MBT-jeugd team.

Jouw rol als systemisch werker zal met name een focus hebben op het creëren van een veilig, warm en reflectief netwerk zowel binnen als buiten het gezin. De werkzaamheden zullen zowel op kantoor als in het netwerk van het gezin plaatsvinden. Je bent de spin in het web, de duizendpoot die het netwerk aan elkaar verbindt en de blikken dezelfde kant op krijgt.

Onze collega Fabienne Adriaansen vertelt je graag over haar werk binnen het MBT-K team:
“Nog elke dag ben ik dankbaar dat ik met de gezinnen mag werken die we bij de MBT-K mogen helpen. Het is soms een hele uitdaging waar we voor staan, met kwetsbare en complexe systemen. Dat kan en hoef ik gelukkig niet alleen te doen maar met een team van bevlogen therapeuten. Wat ben ik dan ook trots als het ons lukt om ouders en kinderen weer hun speelsheid, vertrouwen en verbondenheid terug te geven. De uitspraak van een moeder bij de afscheidssessie zal ik nooit vergeten: ‘het gebroken hart waar we mee binnen kwamen is weer geheeld’.”

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V of een andere relevante opleiding) en ervaring in het systemisch werken met kinderen en gezinnen in de basisschoolleeftijd.
  • Je bent systemisch werker of hebt de ambitie deze opleiding te gaan volgen.
  • Je hebt zin om je de MBT-methodiek eigen te maken.
  • Je staat stevig in je schoenen. Je bent sterk in je openstellen en het opbouwen van een goede relatie met de gezinnen en het netwerk rondom het gezin.
  • Je bent een teamspeler die zowel goed zelfstandig kan werken als nauw kan samenwerken met je collega s in de behandeling.
  • Je kan, met hulp van je collega’s, het hoofd goed koel houden onder hoge druk die voortkomt vanuit de complexiteit van de problematiek.

Wat wij jou bieden:
Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie te wachten binnen een professioneel en gedreven team met een hoop positieve energie! Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden. Je start met een deelname aan de basiscursus MBT theorie & praktijk (deel 1 en 2) en de thematische cursus MBT-K. Je krijgt opleidingssupervisie dat gegeven wordt door een MBT-supervisor. Bij uitbreiding in uren is er een mogelijkheid om werkzaamheden uit te voeren bij andere MBT-jeugd behandelprogramma’s. Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.

Word jij onze nieuwe collega? 
Heb jij zin om mee te bouwen aan dit team? Dan ontvangen we graag je sollicitatie! Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Sophie de Bruijn, Zorgmanager Jeugd West Brabant, je graag te woord. Ze is te bereiken via 088-7656832. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend