Systemisch werker (i.o.) – min. 24 uur – Bergen op Zoom

Wat ga je doen binnen deze functie?
In West-Brabant en Zeeland werken vanuit de Viersprong meer dan 40 therapeuten die jongeren en gezinnen beter willen maken. Een ambitieuze club mensen waar veel energie vanuit gaat en die, gezien de groei, graag nieuwe collega’s verwelkomen.

GIT-PD is een nieuwe behandelvorm en wordt binnen de Viersprong ingezet als behandeling voor volwassenen op verschillende locaties met veelbelovende resultaten. Het is innovatief en gaat uit van de gemeenschappelijke kenmerken van effectieve behandelingen voor persoonlijkheidsstoornissen (“common factors”). De volgende stap is het inzetten en verder ontwikkelen van deze nieuwe behandelvorm voor jongeren en hun ouders. Wil jij meehelpen deze behandeling uit te bouwen?

Jouw rol als systemisch werker zal met name een focus hebben op het creëren van een veilig, warm en reflectief netwerk zowel binnen als buiten het gezin. De werkzaamheden zullen zowel op kantoor als in het netwerk van het gezin plaatsvinden. Je bent de spin in het web, de duizendpoot die het netwerk aan elkaar verbindt en de blikken dezelfde kant op krijgt.

Wat ga je doen in dit team?
Het nieuw te starten team bestaat uit een klinisch psycholoog, klinisch psycholoog in opleiding, GZ-psycholoog, psychiater, systeemtherapeut en een sociotherapeut. Samen wordt een behandeling op maat gegeven aan de jongeren en hun ouders die worden aangemeld.
GIT-PD jeugd richt zich op jongeren en hun gezinnen met complexe emotionele vragen die een hoog risico lopen op de ontwikkeling van ernstige psychische problemen, in het bijzonder persoonlijkheidsstoornissen. Deze groep jongeren vormt een diverse groep, bijvoorbeeld wat betreft leeftijd, stadium van de aandoening, ernst en hulpvraag. GIT-PD jeugd wil een flexibel, modulair (groeps)programma bieden waarbij maatwerk mogelijk is.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V of een andere relevante opleiding) en ervaring in het systemisch werken met kinderen en gezinnen in de basisschoolleeftijd.
• Je bent systemisch werker of hebt werkervaring als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener of maatschappelijk werker waarbij we je de mogelijkheid bieden om de opleiding tot systemisch werker te volgen.
• Je staat stevig in je schoenen. Je bent sterk in je openstellen en het opbouwen van een goede relatie met de gezinnen en het netwerk rondom het gezin.
• Je bent een teamspeler die zowel goed zelfstandig kan werken als nauw kan samenwerken met je collega s in de behandeling.
• Je kan, met hulp van je collega’s, het hoofd goed koel houden onder hoge druk die voortkomt vanuit de complexiteit van de problematiek.
• Je bent in bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie te wachten binnen een professioneel en gedreven team met een hoop positieve energie! Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen.
Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.
Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. De kosten van de opleiding wordt 50% vergoed door de Viersprong en daarbij mag je 50% van je studietijd besteden onder werktijd.

Word jij onze nieuwe collega? 
Heb jij zin om mee te bouwen aan dit team? Dan ontvangen we graag uiterlijk je sollicitatie! Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staan Sophie de Bruijn, Zorgmanager Jeugd West Brabant via 088-7656832 en Nienke Verbraak, Systeemtherapeut, via 06-11863263 je graag te woord. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend