Systeemtherapeutisch medewerker MBT P en K – Goes

Voor onze locatie in Goes zijn wij ter uitbreiding opzoek naar een collega voor ons MBT P én MBT K team. Ben jij onze spin in het web en vervul jij deze rol met jouw passie? Dan spreken wij je graag!

Wat ga je doen?
Jouw rol als systeemtherapeutisch werker zal met name een focus hebben op het creëren van een veilig, warm en reflectief netwerk zowel binnen als buiten het gezin. De werkzaamheden zullen zowel op kantoor als in het netwerk van het gezin plaatsvinden. Je bent de spin in het web, de duizendpoot die het netwerk aan elkaar verbindt en de blikken dezelfde kant op krijgt.

MBT is een behandelvorm voor (pleeg/adoptie)ouders en kinderen in de leeftijden 0-4 jaar en de basisschoolleeftijd 5-12 jaar waarbij sprake of een vermoeden is van (ernstige) hechtingsproblematiek. Systeemtherapie en individuele (spel)therapie worden samen ingezet om metalliserende vaardigheden bij zowel de ouders/verzorgers als het kind te vergroten. Een kracht van MBT-K is het multidisciplinaire werken en de stevige holding binnen de methodiek en het brede MBT-jeugd team. Wil je meer te weten komen over de behandelmethode? Klik dan op deze link.

In West-Brabant en Zeeland werken vanuit de Viersprong meer dan 70 therapeuten die kinderen, jongeren en gezinnen beter willen maken. Een ambitieuze club mensen waar veel energie vanuit gaat en die, gezien de groei, graag nieuwe collega’s verwelkomen. Kom jij ons versterken?

Onze collega Fabienne Adriaansen vertelt je graag over haar werk binnen het MBT-K team:

“Nog elke dag ben ik dankbaar dat ik met de gezinnen mag werken die we bij de MBT-K mogen helpen. Het is soms een hele uitdaging waar we voor staan, met kwetsbare en complexe systemen. Dat kan en hoef ik gelukkig niet alleen te doen maar met een team van bevlogen therapeuten. Wat ben ik dan ook trots als het ons lukt om ouders en kinderen weer hun speelsheid, vertrouwen en verbondenheid terug te geven. De uitspraak van een moeder bij de afscheidssessie zal ik nooit vergeten: ‘het gebroken hart waar we mee binnen kwamen is weer geheeld”.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V of een andere relevante opleiding) en ervaring in het systemisch werken met kinderen en gezinnen in de basisschoolleeftijd;
• Je bent systeem therapeutisch werker of hebt de ambitie deze opleiding te gaan volgen;
• Je hebt zin om je de MBT-methodiek eigen te maken;
• Je staat stevig in je schoenen. Je bent sterk in je openstellen en het opbouwen van een goede relatie met de gezinnen en het netwerk rondom het gezin;
• Je bent een teamspeler die zowel goed zelfstandig kan werken als nauw kan samenwerken met je collega s in de behandeling;
• Je kan, met hulp van je collega’s, het hoofd goed koel houden onder hoge druk die voortkomt vanuit de complexiteit van de problematiek.

Wat wij jou bieden:
• Een salaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 55 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.076,- en €4.785,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
• Bij uitbreiding in uren is er een mogelijkheid om werkzaamheden uit te voeren bij andere MBT-jeugd behandelprogramma’s.
• Je krijgt opleidingssupervisie dat gegeven wordt door een MBT-supervisor.
• Je start met een deelname aan de basiscursus MBT theorie & praktijk (deel 1 en 2) en de thematische cursus MBT-K.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je zonder twijfel een boeiende en uitdagende functie te wachten binnen een zeer rofessioneel team en dynamische organisatie.
• Mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Karen Braamse, klinisch psycholoog K & J, staan je graag te woord. Zij is te bereiken via 088-7656832.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOP GGZ gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en LinkedIn.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?