Systeemtherapeut (24 uur) – Rotterdam

Wat ga je doen binnen deze functie?
Het vroegtijdig behandelen van jongeren is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat dit effectiever is dan het behandelen op latere leeftijd. We bekijken de problemen van de jongeren vanuit een systemisch perspectief en werken binnen de behandeling samen met de directbetrokkenen, zoals ouders en familie. Daarnaast zijn westeeds bezig hoe we onze behandelingen kunnen aanpassen en verbeteren om te zorgen dat jongeren en gezinnen ervan kunnen profiteren. De Viersprong heeft het FIT team opgericht om ook cliënten die niet bij onze overige behandelingen terecht kunnen, toch te kunnen helpen. Het FIT team richt zich op gezinsproblemen (systemische problemen), persoonlijkheidsstoornissen bij 1 of meerdere gezinsleden of gedragsproblemen bij 1 of meerdere kinderen.FIT wordt vooral ingezet als er geen kant-en-klare behandeling voor een specifieke situatie bestaat.

In dit team ga jij je bezighouden met het behandelenvanuit een systeemtherapeutisch kader, waarbij de aanmelding de individuele problematiek van de jongere is, zoals angst,trauma, beginnende persoonlijkheidsproblematiek, gedragsproblemenen vechtscheidingsproblematiek. Eventueel kan dit aangevuld worden met specialistische persoonlijkheidsdiagnostiek bij jongeren en systeemdiagnostiek.

Naar wie zijn we op zoek?
•Je hebt een afgeronde opleiding als basispsycholoog of een hbo-opleidingrichtingsysteemtherapie;
•Je hebt affiniteit en ervaring met diagnostiek en behandeling van jongeren met complexe psychische problemenen met systemisch werken;
•Je bent empathisch, nieuwsgierigenrespectvol. Je kuntgoed zelfstandig als ook in een team werken en kuntgoed omgaan met druk en verantwoordelijkheid;
•Je bent flexibel en kunt inspelen op de transformatie binnen de jeugdzorg;
•Je hebt een pioniersgeest (gericht op ontwikkeling en innovatie)en kuntgoed planmatig werken;
•Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto in verband met het outreachend werken.

Wat wij bieden
Een uitdagende en boeiende baan binnen een dynamische omgeving met veel ontwikkelingsmogelijkheden en enthousiaste collega’s. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in je dagelijkse praktijk. Er is ruimte je verder te ontwikkelen, door middel van interne en externe opleidingen.Ondanks de huidige maatregelen werken wij vanaf onze locatie en is er voldoende tijd en ruimte om kennis te maken met collega’s. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Marieke Vonk, GZ Psycholoog, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-13754246.

De Viersprong –De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend