Systeemtherapeut of psycholoog met de ambitie om systeemtherapeut te worden (24-36 uur) – Bergen op Zoom

Het huidige team is enthousiast, leergierig en volop in ontwikkeling. We staan te springen om systeemtherapie meer te integreren in de behandeling. We zoeken dus naar jou! Een leuke enthousiaste systeemtherapeut (of systeemtherapeut in opleiding) die met ons verder wil bouwen aan goede behandelingen waarin de systeemtherapie geïntegreerd is.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je geeft systeemtherapie aan jongeren en jongvolwassenen met borderline persoonlijkheidsproblematiek en hun gezinnen. De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland.

Als systeemtherapeut in de MBT werk je nauw samen met je directe collega’s om de systeem- en individuele behandeling te integreren. Er is veel ruimte voor collegiale intervisie en teamsupervisie. De systemische behandelingen zijn erop gericht het vermogen om te mentaliseren bij de gezinsleden te vergroten. Ofwel het vergroten van kennis over de eigen binnen wereld, hoe men deze emotie laat zien en het effect hiervan op de ander. Doel hiervan is de onderlinge aansluiting te bevorderen waardoor de hechtingsrelatie verstevigd wordt. In het geval van een crisis of gezinsgebeurtenis onderhoud je het contact met de omgeving van de jongere. Naast het werk met jongeren ben je een cruciaal onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam en zal je vanuit je eigen rol je collega’s ondersteunen in hun individuele- en groepswerk.

Mentalization Based Treatment (MBT) is een intensieve ambulante behandeling die zich binnen Bergen op Zoom richt op adolescenten of jongvolwassenen (17 tot 24 jaar) met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based behandeling waarin jongeren een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen. Je hebt in dit programma een grote rol in het systemische deel van de behandeling waarbij je in MBT wordt ingezet en opgeleid binnen een specialistische setting. De verschillende onderdelen (sociotherapie, individuele therapie, groepstherapie, psychiatrische consulten en systeemtherapie) maken samen de MBT behandeling. Je werkt daarom intensief samen in het team om te zorgen voor een optimale behandeling.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt bij voorkeur ervaring als systeemtherapeut en ervaring in de GGZ, maar we nodigen expliciet ook systeemtherapeuten in opleiding uit, of psychologen die systeemtherapeut willen worden;
• Je hebt een NVRG registratie als systeemtherapeut of de bereidheid deze te behalen;
• Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met het systemisch behandelen van jongeren / jongvolwassenen met complexe psychische problemen;
• Je kunt goed in een team werken met verschillende disciplines;
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig, als ook in een team werken en kunt goed omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid;
Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden
We bieden je een zeer interessante en uitdagende functie in een multidisciplinair team waarin je samen met ervaren collega’s nauw samenwerkt en waarmee je de MBT jongerengroep verder mee ontwikkeld. De samenwerkingsrelaties zijn hecht: binnen MBT gaat het erover om op het scherpst van de snede op elkaar te vertrouwen. Ruimte voor eigen ontwikkeling in deze methodiek staat centraal. Je volgt de MBT-opleiding met de mogelijkheid om opgeleid te worden tot MBT (basis)therapeut, supervisor of trainer. Indien je nog geen systeemtherapeut bent faciliteren we jou om deze opleiding te gaan volgen. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in de dagelijkse praktijk. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Inschaling is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de systeemtherapeut die zich hierin herkent en denkt “ja, dit wil ik!”? Wij gaan graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie! Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Anneke van Doorn, zorgmanager, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-27145251.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend