Systeemtherapeut MBT – Den Bosch

Wil je graag werken in een diverse functie in een groeiend zorgcentrum? En wil je aan de slag met een methodiek die werkt, bewezen effectief is en het verschil kan maken voor cliënten en hun gezinnen in grote problemen? Voor ons zorgcentrum in Den Bosch zijn we ter uitbreiding op zoek naar een nieuwe collega.  

Wat gaje doen binnen deze functie?
Je geeft systeemtherapie aan systemen van jongere kinderen en/of adolescenten en jongvolwassenen met borderline persoonlijkheidsproblematiek en hun gezinnen. De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland.  

Als systeemtherapeut in de MBT werk je nauw samen met je directe collega’s om de systeem- en individuele behandeling te integreren. Er is veel ruimte voor collegiale intervisie en teamsupervisie. De systemische behandelingen zijn erop gericht het vermogen om te mentaliseren bij de gezinsleden te vergroten. Ofwel het vergroten van kennis over de eigen binnen wereld, hoe men deze emotie laat zien en het effect hiervan op de ander. Doel hiervan is de onderlinge aansluiting te bevorderen waardoor de hechtingsrelatie verstevigd wordt. In het geval van een crisis of gezinsgebeurtenis onderhoud je het contact met de omgeving van de jongere. Naast het werk met jongeren ben je een cruciaal onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam en zal je vanuit je eigen rol je collega’s ondersteunen in hun individuele- en groepswerk. 

Mentalization Based Treatment (MBT) is een intensieve ambulante behandeling die zich binnen Den Bosch richt op adolescenten of jongvolwassenen (tot 24 jaar) met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based behandeling waarin jongeren een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen. Je hebt in dit programma een grote rol in het systemische deel van de behandeling waarbij je in MBT wordt ingezet en opgeleid binnen een specialistische setting. De verschillende onderdelen (sociotherapie, individuele therapie, groepstherapie, psychiatrische consulten en systeemtherapie) maken samen de MBT-behandeling. Je werkt daarom intensief samen in het team om te zorgen voor een optimale behandeling. 

Heb je een voorkeur voor het werken met jonge kinderen? Voel je dan vrij om ook te reageren! Er is momenteel ook ruimte voor een therapeut die enthousiast is om te werken met onze doelgroep van kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. 

Naar wie zijn we op zoek? 
Je hebt ervaring als systeemtherapeut en ervaring in de GGZ; 
Je hebt een NVRG-registratie als systeemtherapeut; 
•  Je hebt affiniteit en ervaring met het systemisch behandelen van adolescenten/ jongvolwassenen met complexe psychische problemen; 
Je kunt goed in een team werken met verschillende disciplines; 
Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig, als ook in een team werken en kunt goed omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid. 

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou! 

Wat wij jou bieden: 
• Ben jij psycholoog? Dan kom je terecht in FWG 60. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en kwalificaties. 
Ben je GZ-psycholoog? Dan bieden we je FWG 65. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €4.108,- en €6.264,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en kwalificaties.  
Ben je Psychotherapeut? In dat geval bieden wij FWG 70. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €4.785,- en €7.419,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en kwalificaties. 
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof. 
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld. 
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding. 
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Academy, waar je diverse onlinetrainingen kunt volgen. 
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën. 

Word jij onze nieuwe collega? 
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer! 
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Daphne de Lange, Zorgmanager Den Bosch, staat je graag te woord. Zij is te bereiken via 06–17091874. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin. 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

 

 *Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend