Systeemtherapeut KST-A – Halsteren

Wat ga je doen binnen deze functie? 
Binnen de Viersprong streven we ernaar om steeds meer jongeren en gezinnen beter te maken. Dit doen we door zowel de behandelingen geschikt te maken voor een bredere doelgroep als ook de regio’s te verbreden waar onze gezinnen wonen. Daarom bieden we specialistische intake- en diagnostiek en intensieve jeugdbehandelingen in de vorm van psychotherapie aan jongeren met gedrags- en persoonlijkheidsproblemen. Daarnaast bieden we ook systeembehandelingen aan hun gezinnen. 
 
Als systeemtherapeut bij de KST-A maak je deel uit van een multidisciplinair team. Binnen dit team richt jij je op het analyseren van de interacties en dynamieken binnen het systeem van de jongere die is opgenomen. Het doel is om disfunctionele patronen te identificeren en te doorbreken, en dit proces wordt geleid door de principes van de schematherapie. In deze rol integreer je zowel individuele als gezinsgerichte interventies. Je werkt in een multidisciplinair behandelteam met psychotherapeuten, sociotherapeuten en vaktherapeuten. Je richt je op de interacties en dynamieken binnen het sociale systeem van de cliënt. Dit systeem kan bestaan uit familieleden, vrienden of andere belangrijke mensen in het leven van de cliënt.  Het begrijpen van de dynamieken binnen het gezin of sociale systeem kan de effectiviteit van de therapie vergroten. 

Klinische Schematherapie voor Adolescenten (KST-A) is een behandeling die zich richt op jongeren in de leeftijd van (bijna) 15 tot 18 jaar die ernstig zijn vastgelopen op verschillende levensgebieden. Vaak zijn er problemen in de thuissituatie, het naar school gaan lukt niet meer en/of contacten met leeftijdsgenoten verlopen moeizaam. Deze jongeren kampen vaak al lang met klachten. Eerdere hulpverlening heeft helaas nog onvoldoende geholpen. Er is sprake van (dreigende) persoonlijkheidsproblematiek, overwegend cluster C en mengbeeld cluster B/C. 
Samen met de groep en het behandelteam werken de jongeren aan hun negatieve gedragspatronen. De ouders/verzorgers worden vanaf de start intensief bij de behandeling van de jongere betrokken. Systeemgesprekken, uitgevoerd door onze systeemtherapeuten, zijn onderdeel van de behandeling. De groepschematherapie van de KST-A is gestoeld op de jarenlange ervaring van de Viersprong met Schematherapie in groepen (Muste e.a., 2009) en het internationale model van groepschematherapie (Farrell en Shaw, 2012). 

Naar wie zijn we op zoek? 
• Een NVRG registratie als Systeemtherapeut of in opleiding hiervoor; 
• Je hebt een HBO (SPH of Social Work) of WO vooropleiding; 
• Je hebt ervaring in de GGZ; 
• Ervaring met het schemabehandelmodel is een pré, maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van schematherapie eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning; 
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen; 
• Affiniteit en behandelervaring met jongeren en gezinnen waarbij sprake is van ernstige persoonlijkheidsproblematiek; 
• Als persoon ben je flexibel, empathisch en respectvol. Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken en hebt een sterke drive tot samenwerken. Je hebt een pioniers inslag gericht op ontwikkeling en innovatie. 

Wat wij jou bieden: 
• Basispsycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• GZ-psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €6.141,-. Conform CAO GGZ, FWG 65.
• Klinisch Psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €7.273,-. Conform CAO GGZ, FWG 70.

• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld. 
• Een contract voor 24-36 uur per week. 
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof. 
• Je standplaats is Halsteren 
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën. 

Word jij onze nieuwe collega? 
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! 
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Karen Braamse, Zorgmanager Jeugd Goes en Halsteren, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06 20 93 20 25 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt  
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl enLinkedin. 

 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?