Systeemtherapeut in opleiding (24-36 uur) – Bergen op Zoom

Ben jij, als Basispsycholoog, de nieuwe collega die zich gaat specialiseren als Systeemtherapeut? De Viersprong heeft een opleidingsplek beschikbaar!
We staan te springen om systeemtherapie meer te integreren in de behandeling en ons denken. Ben jij net zo enthousiast?

Wat ga je doen binnen deze functie?
Binnen de behandeling MBT word jij opgeleid tot volwaardig Systeemtherapeut (50% vergoed door de Viersprong). Dankzij intensieve begeleiding, de nodige verantwoordelijkheid en voldoende uitdaging word je de beste professional die jij kunt zijn!

Mentalization Based Treatment (MBT) is een intensieve ambulante behandeling die zich binnen Bergen op Zoom richt op adolescenten of jongvolwassenen (18 tot 24 jaar) met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.
Als systeemtherapeut bij de Viersprong geef je systeemtherapie aan deze doelgroep. Je maakt systeembehandelplannen en evalueert samen met het systeem en het team regelmatig de voortgang van de behandeling. Daarnaast verricht je systeem diagnostisch (proces)onderzoek. Door het verrichten van gezins- en systeemonderzoek en de overdracht daarvan draag je binnen het team bij aan de gehele diagnostiek.

Tijdens de opleiding bij de Viersprong is er veel ruimte voor collegiale intervisie en teamsupervisie. Je werkt nauw samen met directe collega’s en hebt een belangrijke rol om het systeemdenken te integreren binnen de behandelingen.
De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland. Wil je alles weten over MBT? Klik hier!

Al met al, een veelzijdige en waardevolle opleiding ligt er voor jou in het verschiet. Jij zorgt voor de cliënten en de Viersprong zorgt voor jou!

Naar wie zijn we op zoek?
• Jij hebt een afgeronde opleiding tot Basispsycholoog;
• Jij wilt graag de opleiding via de Viersprong volgen;
• Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met het systemisch behandelen van jongeren/jongvolwassenen met complexe psychische problemen;
• Je bent enthousiast over het vak en wilt er alles over leren;
• Je kunt goed in een team werken met verschillende disciplines;
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig, als ook in een team werken en kunt goed omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid;

Wat wij jou bieden
• Je volgt via de Viersprong de MBT-opleiding om opgeleid te worden tot MBT (basis)therapeut (50% vergoed vanuit de Viersprong).
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Inschaling is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
• Een contract voor minimaal 24 uur per week. Wat past er het beste bij jou?
• Jaarlijks € 500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof;
• We bieden je een zeer interessante en uitdagende functie in een multidisciplinair team waarin je samen met ervaren collega’s nauw samenwerkt en waarmee je de MBT jongerengroep verder mee ontwikkeld.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de Basispsycholoog die denkt “ja, dit wil ik!”? Wij gaan graag met jou in gesprek en ontvangen graag je sollicitatie! Nieuwsgierig, maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Anneke van Doorn, Zorgmanager, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-27145251.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend