Systeemtherapeut (i.o.) (min. 24 uur) – Bergen op Zoom

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als systeemtherapeut (i.o.) in de MBT-A werk je nauw samen met je directe collega’s om de systeemtherapie met de andere behandelonderdelen te integreren. Het behandelprogramma biedt veel tijd en ruimte voor collegiaal overleg waarom wekelijks intervisie of supervisie.

De systemische behandelingen zijn erop gericht het vermogen om te mentaliseren bij de jongere en de gezinsleden te vergroten. Ofwel het vergroten van kennis over de eigen binnen wereld, hoe men deze emotie laat zien en het effect hiervan op de ander. Doel hiervan is de onderlinge aansluiting te bevorderen waardoor de hechtingsrelatie verstevigd wordt. In het geval van een crisis of gezinsgebeurtenis onderhoud je het contact met de omgeving van de cliënt. Naast het werk met cliënten ben je een cruciaal onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam en zal je vanuit je eigen rol je collega’s ondersteunen in hun individuele- en groepswerk.

Mentalization Based Treatment voor adolescenten (MBT-A) is een intensieve ambulante behandeling die zich binnen Bergen op Zoom richt op adolescenten (14 tot 18 jaar) met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based behandeling waarin cliënten een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen. Je hebt in dit programma een grote rol in het systemische deel van de behandeling waarbij je in MBT wordt ingezet en opgeleid binnen een specialistische setting. De verschillende onderdelen (sociotherapie, individuele therapie, groepstherapie, psychiatrische consulten en systeemtherapie) maken samen de MBT behandeling. Je werkt daarom intensief samen in het team om te zorgen voor een optimale behandeling.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie of orthopedagogiek. 
• Je bent systeemtherapeut of je wil de opleiding tot systeemtherapeut gaan volgen.
• Je staat stevig in je schoenen. Je bent sterk in het openstellen en het opbouwen van een goede relatie met de gezinnen en het netwerk rondom het gezin.
• Je bent een teamspeler die zowel goed zelfstandig kan werken als nauw kan samenwerken met je collega s in de behandeling.
• Je kan, met hulp van je collega’s, het hoofd goed koel houden onder hoge druk die voortkomt vanuit de complexiteit van de problematiek.
• Je bent in bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie te wachten binnen een professioneel en gedreven team met een hoop positieve energie! Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen.
Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven. De kosten van de opleiding wordt 50% vergoed door de Viersprong en daarbij mag je 50% van je studietijd besteden onder werktijd.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. De functie is ingedeeld in salarisschaal 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). 

Word jij onze nieuwe collega? 
Heb jij zin om mee te bouwen aan dit team? Dan ontvangen we graag je sollicitatie! Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staan Sophie de Bruijn, Zorgmanager Jeugd West Brabant via 088-7656832 en Nienke Verbraak, Systeemtherapeut, via 06-11863263 je graag te woord. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend