Systeemtherapeut Schematherapie – Den Bosch

Ons zorgcentrum volwassenen en jeugd persoonlijkheidsproblematiek in Den Bosch zoekt een enthousiaste nieuwe collega voor de functie van Systeemtherapeut!

Wat ga je doen binnen deze functie? 
In jouw rol als systeemtherapeut versterk en verbeter je de relaties en systemen van de client wat leidt tot duurzame verandering en welzijn. Je werkt dus samen met het systeem van de cliënt en op deze manier wordt zijn of haar systeem bij de behandeling betrokken.

Je geeft systeemtherapie aan gezinnen met volwassenen en adolescenten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. In deze functie werk je in het, het Guideline Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD) team en het Schematherapie Adolescenten team waarbij je nauw samenwerkt met andere ervaren professionals. Ook andere combinaties van behandeling is mogelijk, b.v. de Mentalization Based Treatment (MBT) of de Schema Focused Therapy (SFT). Voor al deze behandelprogramma’s worden groeps- en individuele therapieën gegeven. 

We investeren in nieuwe programma’s zoals GIT-PD. GIT-PD staat voor Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders en is voor de Viersprong een nieuwe flexibele behandelvorm voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis. GIT-PD werd ontwikkeld door het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen als alternatief voor ongestructureerde zorg voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis.  

Ook schematherapie A (leeftijd 14-18 jaar richt zich op adolescenten, die gedurende langere tijd psychische klachten ervaren (o.a. stemming, angst en laag zelfbeeld) en waarbij eerdere hulpverlening onvoldoende heeft geholpen. Er is sprake van herhalingspatronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld de relaties met leeftijd genoten, de ouders of op school. We behandelen de jongeren, en betrekken daarbij intensief hun gezin om tot verandering te komen. Als systeemtherapeut ben je gedurende het hele traject van de jongeren betrokken bij de behandeling om de patronen te kunnen doorbreken. Daarnaast zijn er systeemgesprekken voor ons reguliere schematherapieprogramma voor volwassenen. 

Je hebt in deze programma’s een grote rol in het systemische deel van de behandeling waarbij je in het Schematherapie A team wordt ingezet en opgeleid binnen een specialistische setting, terwijl het GIT-PD-programma ruimte biedt voor generalistische kennis en toepassing daarvan. Deze programma’s bieden een uitdagende diversiteit aan taken. Meer informatie over de behandelingen is te vinden op www.deviersprong.nl.  

Naar wie zijn we op zoek? 
• Je hebt ervaring als systeemtherapeut en ervaring in de GGZ; 
• 
Bij voorkeur heb je een NVRG registratie als systeemtherapeut; 
• 
Je hebt affiniteit en ervaring met diagnostiek en behandeling van volwassenen en adolescenten met complexe psychische problemen en met systemisch werken; 
• 
Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig als ook in een team werken en kunt goed omgaan met druk en verantwoordelijkheid; 
• 
Je hebt een pioniersgeest (gericht op ontwikkeling en innovatie), kunt goed planmatig werken en hebt affiniteit met organiseren. 

Wat wij jou bieden: 
• Ben jij psycholoog? Dan kom je terecht in FWG 60. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en kwalificaties.  
• Ben je GZ-psycholoog? Dan bieden we je FWG 65. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €4.108,- en €6.264,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en kwalificaties.   
• Ben je Psychotherapeut? In dat geval bieden wij FWG 70. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €4.785,- en €7.419,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en kwalificaties.  
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.  
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.  
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.  
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Academy, waar je diverse onlinetrainingen kunt volgen.  
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.  

Word jij onze nieuwe collega?  
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!  
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Daphne de Lange, Zorgmanager Den Bosch, staat je graag te woord. Zij is te bereiken via 06–17091874. 

 

Werken bij de Viersprong– de werkgever die je verder brengt 
De Viersprong is op het gebied van onderzoek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen kundig en innovatief. We zijn nieuwsgierig naar en betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied en we zetten ons actief in om onszelf en onze behandelprogramma’s te verbeteren en de kwaliteit van leven van cliënten met ernstige problemen in persoonlijkheid, gedrag en gezin naar een hoger niveau te brengen. Het is onze ambitie om op alle terreinen beter te scoren dan beschikbare benchmarks. We zijn TOPGGz en ISO-gecertificeerd. De opgebouwde kennis en ervaring delen we met andere GGZ instellingen. Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.  

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

 

 *Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend