Systeemtherapeut (24-36 uur) – Bergen op Zoom & Breda

Het huidige team is bekwaam, enthousiast en volop in ontwikkeling. Systeemtherapie is een geïntegreerd onderdeel van de behandeling. Voor ons bevlogen team zoeken we een Systeemtherapeut die met ons verder wil bouwen.
Momenteel zijn we een deel van het MBT JOVO programma aan het verhuizen naar onze locatie in Breda. Kom jij bij ons werken in zowel Bergen op Zoom als Breda?

Wat ga je doen?
Je geeft systeemtherapie aan jongvolwassenen met borderline persoonlijkheidsproblematiek en hun gezinnen.
Mentalization Based Treatment (MBT) is een intensieve ambulante behandeling die zich richt op jongvolwassenen (18 tot 24 jaar) met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

MBT is een evidence based behandeling waarin jongeren een combinatie van groepstherapie, systeemtherapie en individuele therapie volgen. Je hebt in dit programma een grote rol in het systemische deel van de behandeling. De verschillende onderdelen (sociotherapie, individuele therapie, groepstherapie, psychiatrische consulten en systeemtherapie) maken samen de MBT behandeling. Je werkt daarom intensief samen in het team om te zorgen voor een optimale behandeling.

De systemische behandelingen zijn erop gericht het mentaliserend vermogen bij de gezinsleden en/of andere belangrijke personen te vergroten. Ofwel het vergroten van kennis over de eigen binnen wereld, hoe men deze emotie laat zien en het effect hiervan op de ander. Doel hiervan is de onderlinge aansluiting te bevorderen waardoor de (hechtings)relatie verstevigd wordt. In het geval van een crisis of impactvolle gezinsgebeurtenis onderhoud je het contact met de omgeving van de jong volwassenen.

Naast het werk met de gezinnen of naasten ben je een cruciaal onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam en zal je vanuit je eigen rol je collega’s ondersteunen in hun individuele- en groepswerk. Er is veel ruimte voor collegiale intervisie en teamsupervisie.
De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt bij voorkeur ervaring als Systeemtherapeut en ervaring in de GGZ;
• Ben jij in opleiding tot Systeemtherapeut? Of Psycholoog die Systeemtherapeut wil worden? Ook dan nodigen wij je uit te solliciteren;
• Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met het systemisch behandelen van jongeren en/of jongvolwassenen met complexe psychische problemen;
• Je vindt het leuk om in een team te werken met verschillende disciplines;
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig, als ook in een team werken en kunt goed omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid;
• Jij bent in ieder geval iedere maandag beschikbaar.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
• We bieden je een zeer interessante en uitdagende functie in een multidisciplinair team waarin je samen met ervaren collega’s nauw samenwerkt en waarmee je de MBT jongvolwassenen groep verder mee ontwikkeld.
• Basispsycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €5.230,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• GZ-psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €6.141,-. Conform CAO GGZ, FWG 65.
• Klinisch Psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €7.273,-. Conform CAO GGZ, FWG 70.
• Ga je de opleiding volgen? Dan is inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
• Indien je nog geen Systeemtherapeut bent faciliteren we jou gedeeltelijk om deze opleiding te gaan volgen.
• Een contract voor 24-36 uur per week. Wat past er het beste bij jou?
• De samenwerkingsrelaties zijn hecht: binnen MBT gaat het erover om op het scherpst van de snede op elkaar te vertrouwen.
• Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in de dagelijkse behandelpraktijk.
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.
• Ruimte voor eigen ontwikkeling in deze methodiek staat centraal. Je volgt de MBT-opleiding met de mogelijkheid om opgeleid te worden tot MBT (basis)therapeut, MBT-systeemtherapeut, supervisor of trainer. Binnen ons jongvolwassen team wordt iedereen specialistisch opgeleid met de training MBT-adolescenten en MBT-family.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de (systeem)therapeut die zich hierin herkent en denkt “ja, dit wil ik!”? Wij gaan graag met jou in gesprek en we ontvangen graag je sollicitatie!
Wil je eerst meer informatie? Dan staat Anneke van Doorn, zorgmanager, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-27145251.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend