Systeemtherapeut (16-36 uur) – Rotterdam

De Viersprong heeft het FIT team opgericht om ook cliënten die niet bij onze overige behandelingen terecht kunnen, toch te kunnen helpen. Wil jij hier onderdeel van zijn? In Rotterdam zoeken wij jou!

Wat ga je doen?
In dit team ga jij je, als Systeemtherapeut, bezighouden met het behandelen vanuit een systeem therapeutisch kader, waarbij de aanmelding de individuele problematiek van de jongere is. Angst, trauma, beginnende persoonlijkheidsproblematiek of gedragsproblemen zijn hier voorbeelden van. Tevens is er sprake van systeemproblematiek zoals verstoorde relaties en intergenerationele problemen, waardoor gezinnen vastlopen.

Het FIT team richt zich op gezinsproblemen (systemische problemen), psychiatrische problematiek bij één of meerdere gezinsleden of gedragsproblemen bij één of meerdere kinderen.
Het vroegtijdig behandelen van jongeren is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat dit effectiever is dan het behandelen op latere leeftijd. We bekijken de problemen van de jongeren vanuit een systemisch perspectief en werken binnen de behandeling samen met de direct betrokkenen, zoals ouders en familie. Daarnaast zijn we steeds bezig hoe we onze behandelingen kunnen aanpassen en verbeteren om te zorgen dat jongeren en gezinnen ervan kunnen profiteren.

Binnen het FIT team werken we vraaggericht vanuit een systeem therapeutische visie. Tevens kan dit aangevuld worden met kortdurende individuele interventies gericht op de aangemelde client. (CGT, EMDR, schema gerichte interventies).

Naar wie zijn we op zoek?
• Iemand met een afgeronde Universitaire opleiding Psychologie of Orthopedagogiek. Indien je een BIG registratie hebt, nodigen we je ook uit om te solliciteren;
• Een Systeemtherapeut of iemand die de opleiding tot Systeemtherapeut wilt gaan volgen;
• Wil je in aanmerking komen voor de opleiding? Dan bezit jij aantoonbare ervaring in het systeem therapeutisch werken met gezinnen;
• Affiniteit en ervaring met behandeling van jongeren met complexe problematiek;
• Empathisch, nieuwsgierig en respectvol;
• In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en kunt goed omgaan met druk en verantwoordelijkheid;
• Flexibel en in staat om in te spelen op de doorontwikkeling van behandelaanbod;
• In het bezit van een rijbewijs en een auto in verband met het outreachend werken.

Wat wij jou bieden:
• Basispsycholoog of Orthopedagoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.883,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• GZ-psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €5.848,-. Conform CAO GGZ, FWG 65.
• Klinisch Psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €6.836,-. Conform CAO GGZ, FWG 70.
Ga je de opleiding volgen? Dan is inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
• Een contract voor 16-36 uur per week. Wat past er het beste bij jou?
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in de dagelijkse behandelpraktijk.
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie te wachten binnen een professioneel en gedreven team met een hoop positieve energie! Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Dan staan Marieke Vonk (Supervisor FIT) of Monique Nijsen (Supervisor) je graag te woord. Ze zijn te bereiken via 06-13754246 (Marieke) en 06-50122633 (Monique).

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend