Systeembehandelaar/Psycholoog of Orthopedagoog als MST therapeut (32-36 uur) – Amsterdam

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST therapeut heb je een caseload van 4 tot 5 gezinnen, waardoor je intensief met hen aan de slag gaat. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin behandeling voor jongeren en hun systeem geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. De behandelingen worden uitgevoerd volgens het MST-model. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training en daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Je werkt samen met de jongere en zijn opvoeders en het netwerk om een gezin heen. Iedere week ziet er anders uit. Je uren worden verspreid over 4 of 5 dagen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten. Het team, bestaande uit 4 therapeuten en één supervisor, werkt zeer intensief en nauw met elkaar. Samen ga je de uitdaging aan om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme). De behandeling duurt gemiddeld 4 a 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de opvoeders gewerkt. Zie voor meer informatie: www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO-opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO-opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring met deze jongeren en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pre is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de psychiatrie en/of gehandicaptenzorg;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 tot 9 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Amsterdam en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden
Wij gaan graag met je in gesprek over jouw ideale baan. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid hun werk gezond, veilig en met plezier doen. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Bij de start van je baan word je getraind in de MST methodiek, hierna krijg je regelmatig periodieke boostertrainingen. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt. Je hebt flexibele werktijden waarbij je de afspraken samen met de gezinnen kan inplannen. Het is een zelfstandige functie maar je hebt een betrokken team naast je staan waar je op kunt terugvallen en waar veel overleg mee is. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST-therapeut die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 20 januari. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Anneke Wensink, MST-supervisor via 06-12471204.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend