Systeembehandelaar/psycholoog of orthopedagoog als MST PSB therapeut (36 uur) – Rotterdam

Heb jij affiniteit met het behandelen van jongeren en hun systeem met complexe problematiek? Wil jij outreachend behandelen en je inzetten om zoveel mogelijk jongeren thuis te laten opgroeien? Zorgcentrum Rotterdam zoekt voor haar behandelprogramma Multi Systeem Therapie, Problem Sexual Behaviour (MST PSB) een nieuwe collega!

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST PSB therapeut heb je een caseload van 4 tot 5 gezinnen, waardoor je intensief met hen aan de slag gaat. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je therapie en behandeling voor jongeren geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model en bent bereid je te laten (bij)scholen in dit model waarbij je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Het team waarin je komt te werken bestaat uit totaal 4 therapeuten en een supervisor. De interventies zijn goed onderbouwd en worden zowel bij de ouders als de jongere ingezet. Iedere week ziet er anders uit. Je werkt 36 uur per week verspreid over 5 dagen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten.

Je nieuwe directe collega Barbara van Gooswilligen vertelt je graag hoe zij het vindt om in de functie van MST PSB therapeut te werken:
“Een MST-therapeut past niet in een hokje, maar we hebben wel een paar eigenschappen gemeen: we zijn ondernemend, nieuwsgierig en niet snel van ons stuk gebracht. Daarbij zijn we sensitief, geduldig en durven we het op sommige momenten ook even niet te weten. Elke week bespreken we onze gezinnen met elkaar, met onze supervisor en onze consultant die vanuit de MST-methodiek aan ons team verbonden is. Zo ondersteunen we elkaar, houden we elkaar scherp en halen we het beste in onszelf en de gezinnen naar boven. Je krijgt een kick-start door een vijfdaagse training die je de beginselen van de MST-methodiek bijbrengt. Hoewel de kaders van de methodiek duidelijk zijn, is er veel ruimte om interventies breed en creatief in te zetten. Hoe bekwamer je raakt in het model, des te meer ruimte en vrijheid je zult ervaren. Die vrijheid ervaren we ook praktisch. Doordat we ambulant werken, delen we met de gezinnen onze agenda’s in en rijden we door heel regio Rijnmond en aangrenzende gemeenten. Hierdoor geven we therapie waar het nodig is en voegen we in bij het gezin om hun patronen te ervaren. Hierdoor kunnen we voordoen, meedoen en overdoen totdat de ouders op hun plek staan en wij weer doorgaan.”

MST PSB is een home based behandelprogramma voor jongeren met ernstig seksuele gedragsproblemen en hun gezinnen. PSB is ontwikkeld in Amerika en is bewezen effectief. PSB wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. De intensieve behandeling is gericht op de onderliggende determinanten van ernstige seksuele gedragsproblemen, voorkomt uithuisplaatsing, verbetert veiligheid voor slachtoffer, jongere en samenleving en verbetert het prosociale gedrag en vermindert delictrisico’s. De behandeling is integraal en richt zich op alle risicofactoren in de diverse systemen waarvan de jongere deel uitmaakt: gezin, familie, buurt, school, vrienden. Een MST PSB-behandeling duurt 5 tot 7 maanden. Klik hier en hier voor meer informatie.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding of een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek;
• Je hebt ervaring met deze doelgroep en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pre is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de psychiatrie en/of met zedendaders;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig op maximaal 30 km van Rotterdam centrum of bereid te verhuizen en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
Een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan binnen een team dat goed is ingebed in de regio. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training met aansluitend een 2-daagse PSB-training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (min.€3026,- en max. €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST-therapeut die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Wij gaan graag met jou in gesprek en ontvangen graag je sollicitatie. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Monique Nijsen, MST PSB supervisor, te bereiken via 06-50122633.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugd effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend