Ambulant Psycholoog/(Ortho)Pedagoog als Therapeut MST ID (32-36 uur) – Amsterdam

Onze Multi Systeem Therapie (MST) teams zijn succesvol. MST ID (Multi Systeem Therapie – Intellectual Disability) is een specialisatie van MST, voor kinderen en/of hun opvoeders met een lichtverstandelijke beperking. Voor ons team in de regio Amsterdam zoeken we een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je werkt nauw samen met een team van 3 therapeuten en 1 supervisor, tevens is er eens per week een consult met een MST expert. Jouw caseload bestaat uit 4 tot maximaal 5 gezinnen, die je over het algemeen 3 maal per week ziet. Hoewel de jongere de aangemelde cliënt is, werk je vooral met de ouders. Iedere week ziet er anders uit. Je werkt 36 uur verspreid over 5 dagen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten.

Onze MST ID collega’s vertellen je hier waarom de functie zo interessant is.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme) of dusdanig risicovol gedrag dat een uithuisplaatsing dreigt. De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt.

Wat maakt MST ID uniek? Het team heeft affiniteit en veel ervaring met de doelgroep. De caseload bestaat uit opvoeders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tijdens boosters worden de MST tools afgestemd op de behoeftes van mensen met een licht verstandelijke beperking. MST ID wordt net als MST uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere, dat wil zeggen thuis, op school en het verdere systeem. Klik hier voor meer informatie over MST en hier om meer te weten over MST ID.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie/(Ortho)Pedagogiek of een HBO opleiding richting SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Kennis over, werkervaring en affiniteit met de LVB doelgroep is een pre;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en beschikt over een basisniveau Engels in verband met trainingen en supervisie die mogelijk in het Engels kunnen zijn;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 4 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Amsterdam en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden
Een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan waarbij je nauw en intensief samenwerkt met je collega’s. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke booster trainingen en wekelijkse supervisies. De functie is zowel voor 36 uur als voor 32 uur in te vullen, daarbij vinden we het belangrijk dat je op donderdag kunt werken. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Renée Rietveld, MST-ID Supervisor, je graag te woord. Zij is te bereiken via 06–82798929.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op 
www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend