Systeemtherapeut in opleiding – Bergen op Zoom en Breda

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als systeemtherapeut (i.o.) in de MBT groep voor jong volwassenen werk je nauw samen met je directe collega’s om de systeemtherapie met de andere behandelonderdelen te integreren. Het behandelprogramma biedt veel tijd en ruimte voor intercollegiaal overleg, intervisie en supervisie.
De systemische behandelingen zijn erop gericht het mentaliserend vermogen bij de cliënt en diens gezinsleden te vergroten. Ofwel het vergroten van kennis over de eigen binnen wereld, hoe men deze emotie laat zien en het effect hiervan op de ander. Doel hiervan is de onderlinge interactie te bevorderen en de hechtingsrelatie tussen de gezinsleden te versterken. Soms is het nodig om contact te maken met pijn uit het verleden zodat er een rijker verhaal kan ontstaan. Op het moment dat er sprake is van een belangrijke ander, bv. een partner, kan de systeemtherapie zich ook richten op het bevorderen van het mentaliseren binnen deze relatie.

In het geval van een crisis of gezinsgebeurtenis onderhoud je het contact met de omgeving van de cliënt. Naast het werk met cliënten ben je een cruciaal onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam en zal je vanuit je eigen rol je collega’s ondersteunen in hun individuele- en groepswerk.

Mentalization Based Treatment voor volwassenen (MBT-V) is een intensieve ambulante behandeling die zich binnen Bergen op Zoom richt op volwassenen met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based psychotherapie behandeling waarin cliënten een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen. Je hebt in dit programma een grote rol in het systemische deel van de behandeling waarbij je in MBT wordt ingezet en opgeleid binnen een specialistische setting. De verschillende onderdelen (sociotherapie, individuele therapie, groepstherapie, psychiatrische consulten en systeemtherapie) maken samen de MBT behandeling. Je werkt daarom intensief samen in het team om te zorgen voor een optimale behandeling.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je bent systeemtherapeut of je wilt de opleiding tot systeemtherapeut gaan volgen;
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie. Indien je een BIG registratie hebt, nodigen we je ook uit om te solliciteren;
• Je staat stevig in je schoenen. Je bent sterk in het openstellen en het opbouwen van een goede relatie met de gezinnen en het netwerk rondom het gezin;
• Je bent een teamspeler die zowel goed zelfstandig kan werken als nauw kan samenwerken met je collega’s in de behandeling;
• Je kan, met hulp van je collega’s, het hoofd goed koel houden onder hoge druk die voortkomt vanuit de complexiteit van de problematiek;
• Je bent in bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris conform CAO GGZ, op basis van opleiding en ervaring. Ben jij psycholoog? Dan kom je terecht in FWG 60 (maximaal €5.335,-) Ben je GZ-psycholoog? Dan bieden we je FWG 65 (maximaal €6.264,-). Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog? In dat geval bieden wij FWG 70 (maximaal €7.419,-). Bedragen zijn gebaseerd op 36 uur per week.
• De kosten van de opleiding wordt 50% vergoed door de Viersprong en daarbij mag je 50% van je studietijd besteden onder werktijd.
• Je krijgt intensieve werkbegeleiding van een ervaren systeemtherapeut binnen de MBT.
• Een contract voor 24-36 uur per week. Wat past er het beste bij jou?
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in de dagelijkse behandelpraktijk.
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZe Academy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie te wachten binnen een professioneel en gedreven team met een hoop positieve energie! Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer.
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Anneke van Doorn, Zorgmanager Volwassenen West-Brabant, staat je graag te woord. Zij zijn te bereiken via 06-27145251.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?