Stagiaire Jeugd en Gezin – Rotterdam

Stage bij De Viersprong: Maak het verschil in het leven van jongeren en kinderen!  

Ben jij een gedreven WO of WO Master student aan de opleiding Psychologie, Orthopedagogiek of Pedagogische Wetenschappen en ben jij op zoek naar een uitdagende stage waar je écht het verschil kunt maken? Dan is een stage bij De Viersprong GGZ dé kans voor jou! Ben je Pre Master student en zoek je een stagemogelijkheid met mogelijkheden tot een dienstverband? Dan ben je ook welkom om te reageren! We hebben plek voor 5 gemotiveerde stagiaires in verschillende teams, elk met hun eigen specialisatie: 

 1. Team FFT 

 1. Team MST Regulier (2 plekken) 

 1. Team MST CAN 

 1. Team MST PSB 

 

Ervaring van huidige stagiaire 
Afgelopen september ben ik gestart met mijn stage bij de Viersprong in het MST-PSB team, een team dat zich richt op jongeren met seksueel grensoverschrijdende problemen. Ik voelde me vanaf de eerste dag direct welkom bij de ViersprongMijn team bestaat uit vier therapeuten, een supervisor en een consultant (voor extra ondersteuning). Ik werd door mijn team vanaf het begin af aan als waardig teamlid behandeld. Voor mijn vragen, mening en ervaringen is vanaf het eerste moment interesse en ruimte geweest, hierdoor voel ik me altijd enorm gewaardeerd en op mijn gemak. Daarbij neemt mijn stagebegeleidster altijd de tijd om mij zo goed mogelijk te begeleiden. Zo hebben we wekelijks ruim een uur stagebegeleiding en kan ik haar op andere momenten ook altijd bereiken.    

Met alle vier de therapeuten mag ik mee naar verschillende gezinnen. Voor mij is dit ontzettend leerzaam, aangezien ik hierdoor verschillende therapeuten aan het werk zie en een grote hoeveelheid aan cliënten en gezinnen bezoek. Daarbij vind ik het erg interessant dat deze stage mij ook op andere gebieden veel bijbrengt. Zo is er wekelijks een supervisie sessie met je team, waarin aan elkaar feedback en advies wordt gegeven. Een sessie waar ik iedere week weer ontzettend veel van opsteek. Daarnaast wordt ieder kwartaal een booster training georganiseerd, waarbij je een dag ondergedompeld wordt in interessante vraagstukken en informatie. Tot slot heb ik binnen de Viersprong ook de ruimte gekregen om aan te sluiten bij de supervisie sessies van andere teams, waardoor ik ook een kijkje heb gekregen in de probleemgebieden van andere teams.  

Ik ben ontzettend blij dat ik in dit fijne team bij de Viersprong stage mag lopen, een ontzettend leerzame plek, waar ik me altijd welkom en gewaardeerd voel!  

 

Wat ga je doen? 
Als stagiair in ons team voor Jeugd krijg je de unieke kans om mee te lopen met ervaren therapeuten die zich outreachend inzetten voor 3 tot 5 gezinnen. Je wordt geleidelijk aan meer betrokken bij de casussen en de daarbij behorende consulten . Hierdoor heb jij de mogelijkheid je te ontwikkelen binnen het vak van therapeut in een setting waarbij er wekelijks intensief contact is met de gezinnen.

Wat kan je verwachten van deze stage? 

 • Meelopen met therapeuten bij gezinnen, waarbij je leert van echte situaties en casussen. 

 • Verdiepende supervisies: Wekelijks supervisie waarin je casussen bespreekt en je kennis verdiept. 

 • Inwerken in systemen en behandelingen: Kennismaken met en gebruik maken van onze systemen en kennis vergaren van onze behandelmethodiek en hier mee leren werken 

 • Ondersteuning en groei: Ondersteuning bieden in verslaglegging en gesprekken met gezinnen, en steeds meer verantwoordelijkheid nemen naarmate je groeit. 

 • Zelfstandigheid: deelnemen aan huisbezoeken onder begeleiding . 

 • Breed perspectief: Een vaste begeleider hebben en daarnaast meelopen met andere collega’s en zodoende kennismaken met verschillende (werk)stijlen binnen het kader van dezelfde systematiek. 


Naar wie zijn we op zoek?
 

 • WO en of Master studenten die voor een minimum duur van 9 maanden stage zullen lopen .

 • Eventueel een Pre Master student die wilt stage lopen en werken (ernaast of na de stage).
 • Een rijbewijs en auto zijn essentieel omdat je naar gezinnen rijdt. 

 • Je woont maximaal 30 km van het centrum van Rotterdam. 


Wat wij jou bieden:
 

 • Een stagecontract voor 32 uur per week. 

 • Je ontvangt een onkostenvergoeding gedurende je stage. Deze onkostenvergoeding is conform de CAO-GGZ. 

 • Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor De Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën. 

 • Helaas is het niet mogelijk om binnen deze stage de basisaantekening diagnostiek te behalen. 

 

Word jij onze nieuwe stagiaire? 
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer direct!  
Als je nog vragen hebt, kun je bellen met Barbara van Gooswilligen of Erik van Tongeren. Zij zijn bereikbaar via 088-7656501. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt  
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin. 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

 

 

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?