Sociotherapeut schematherapie (28 uur) – Amsterdam

Wat ga je doen binnen deze functie?
In deze functie behandel je adolescenten van 15 t/m 17 jaar met persoonlijkheidsproblematiek cluster B in een ambulante setting. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een ervaren team van professionals. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt zelf bijdragen aan innovaties. 

Je taken zijn de volgende:

  • Je levert een bijdrage aan de behandeling in de behandelplanbesprekingen, evaluaties en door het voeren van sociotherapiegesprekken. 
  • In de individuele gesprekken maak je samen met cliënten een signaleringsplan gericht op destructieve gedragingen en werk je aan het verbeteren van sociaal maatschappelijk functioneren. Daarnaast voer je overleg met derden en geef je psychoeducatie aan de groep.
  • Wekelijkse (opleidings-)supervisie/intervisie en scholing zijn onderdeel van je werk. 

De afdeling Schematherapie bestaat uit ambulante therapie. Cliënten ervaren gedurende langere tijd psychische problemen (o.a. stemming, angst en laag zelfbeeld) waarbij eerdere hulpverlening onvoldoende heeft geholpen. Er is sprake van herhalingspatronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld intieme relaties, op werk en/ of opleiding. De schematherapie behandelingen zijn gestoeld op de jarenlange ervaring van de Viersprong met Schematherapie in groepen (Muste e.a., 2009) en het internationale model van groepsschematherapie (Farrell en Shaw, 2012).

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Social Work of HBO-V met daarbij aantoonbare ervaring in de GGZ. 
  • Je hebt affiniteit met patiënten met een ernstige persoonlijkheidsproblematiek (cluster B/C/NAO).
  • Je hebt ervaring met groepen of affiniteit met groepsdynamisch werken. Ervaring met Schematherapie in groepen is een pre, maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van de Schematherapie je eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning.
  • Daarnaast ben je een teamspeler die goed zelfstandig kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie.
  • Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, en kan bij verhoogde arousal blijven reflecteren op je eigen handelen.

Wat wij bieden
Een boeiende, uitdagende en blijvend dynamische functie binnen een team dat groeit in omvang en professionaliteit. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ; inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Christel van Soelen, Zorgmanager Jeugd Amsterdam, je graag te woord. Ze is bereikbaar via telefoonnummer 088-7656111.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag

Solliciteren Stuur door naar een vriend