Sociotherapeut MBT-V (28-36 uur) – Amsterdam

Voor ons zorgcentrum Volwassenen in Amsterdam zoeken we voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) een nieuwe collega. In deze functie krijg je veel ondersteuning om de methodiek te leren en zijn je enthousiaste collega’s je altijd bereid te helpen. Ervaring in MBT is niet nodig, we zorgen ervoor dat je volledig opgeleid wordt.

Wat ga je doen binnen deze functie?
We zoeken iemand die het leuk en interessant vindt om met volwassenen te werken met ernstige borderlineproblematiek. Iemand die het een uitdaging vindt om deze doelgroep in een intensieve behandeling weer nieuwe perspectieven in het leven te bieden. Wil jij je steentje bijdragen aan het feit dat we cliënten leren zelf hun crisis te hanteren, uiteindelijk weer betekenis in het leven te laten voelen en daarnaast een stabiel netwerk om hen heen te bouwen? Maar bovenal heb je zin en ambitie om jezelf uit te dagen, jezelf te leren kennen in het samenwerken in een team, en theoretisch geschoold te worden in methodieken en interventies die vooral gebaseerd zijn op vertrouwen in elkaar? Ruimte voor eigen ontwikkeling in methodiek staat centraal.

Je behandelt volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante setting door middel van individuele- en groepstherapie. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een multidisciplinair team van MBT-collega’s. De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland. Dit betekent onder andere dat intervisie en supervisie vaste onderdelen van je werk zullen zijn. Daarnaast worden alle teams begeleid door een programmasupervisor vanuit MBT Nederland.

Mentalization Based Treatment voor volwassenen (MBT-V) is een intensieve ambulante behandeling die zich richt op volwassenen met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. Vanuit de MBT visie staan eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen binnen de werkrelatie en het ontwikkelen van zelfstandigheid centraal. Wil je meer informatie over deze MBT methodiek lees dan hier verder.

Naar wie zijn we op zoek?
– Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Social Work of HBO-V met daarbij aantoonbare ervaring in de GGZ.
– Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of bereid die te halen.
– Ervaring met het MBT-behandelmodel een pre maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van MBT eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning.
– Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis en hun netwerk.
– Daarnaast ben je een teamspeler die goed zelfstandig kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie.
– Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep en hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die bij verhoogd arousal kan blijven reflecteren op eigen handelen.
– Je bent in staat grenzen aan te geven met behoud van flexibiliteit.

Wat wij bieden:
Een boeiende, uitdagende en blijvend dynamische functie waarbij je werkt met enthousiaste collega’s. Je krijgt volop mogelijkheden tot verdere ontwikkeling waaronder een intern opleidingstraject in de MBT-methodiek (training, werkbegeleiding en supervisie). Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en je draagt zelf bij aan innovaties. Ondanks de huidige maatregelen werken wij vanaf onze locatie en is er voldoende tijd en ruimte om kennis te maken met collega’s. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 50 (minimaal €2265,- en maximaal €3755,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Heb je interesse maar wil je meer informatie? Aarzel dan niet, neem contact op met Martin van der Zwaag, Zorgmanager Amsterdam, bereikbaar via 06-46118805. Als je nog niet zo goed weet of deze functie bij je zou kunnen passen kunt je ook eerst een oriënterend gesprek aangaan. Meteen solliciteren mag natuurlijk ook. Je brief en uitgebreid CV ontvangen we graag uiterlijk 18 januari.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend