Sociotherapeut MBT – Rotterdam

Ter uitbreiding in Rotterdamzijn we voor het behandelprogramma Mentalization BasedTreatment (MBT) voor Jeugd op zoek naar een nieuwe collega. In deze functie krijg je veel ondersteuning om de methodiek te leren en zijn je enthousiaste collega’s je altijd bereid te helpen. 

Wat ga je doen binnen deze functie? 
Je behandelt jeugdigen met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante setting. Je geeft daarbij zowel individuele- als groepstherapie. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een ervaren team van professionals. De sociotherapeuten van het team MBT volwassenen en MBT jeugd werken nauw samen en ondersteunen elkaar in verschillende taken. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt zelf bijdragen aan innovaties. 

Je taken zijn de volgende: 
• Je levert een bijdrage aan de behandeling door het geven van groepstherapieën, behandelplanbesprekingen, evaluaties en het voeren van individuele sociotherapiegesprekken. 
• 
In de individuele therapieën maak je samen met cliënten een individueel signaleringsplan gericht op destructieve gedragingen en werk je aan het verbeteren van sociaal maatschappelijk functioneren. 
• 
Samen met je collega sociotherapeuten ben je verantwoordelijk voor de cliëntentelefoon en help je cliënten om hun signaleringplan toe te passen in moeilijke momenten. Je voert zelfstandig crisisgesprekken. Het inschatten en begeleiden van commitmentproblemen en crisissituaties en het sociaal maatschappelijk functioneren van cliënten zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden. 
• 
Je legt huisbezoeken af in het voortraject van de behandeling. 
• 
Wekelijkse (opleidings-)supervisie/intervisie en scholing zijn onderdeel van je werk. 

Mentalization-Based Treatment (MBT) wordt al meer dan 10 jaar binnen de Viersprong aangeboden aan cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based behandeling waarin cliënten een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen.  

Naar wie zijn we op zoek? 
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Social Work of HBO-V met daarbij aantoonbare ervaring in de GGZ. 
• 
Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of bereid die te halen. 
• 
Ervaring met het MBT-behandelmodel een pre maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van MBT eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning. 
• 
Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis en hun netwerk.  
• 
Daarnaast ben je een teamspeler die goed zelfstandig kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie. 
• 
Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep en hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die bij verhoogd arousal kan blijven reflecteren op eigen handelen. 
• 
Je bent in staat grenzen aan te geven met behoud van flexibiliteit. 

Wat wij jou bieden: 
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 50 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €2.737,- en €4.263,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties. 
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof. 
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld. 
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding. 
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Academy, waar je diverse onlinetrainingen kunt volgen. 
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën. 

Word jij onze nieuwe collega?    
Enthousiast? Aarzel niet en solliciteer!   
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Jirmeja Wijngaarde, Zorgmanager Rotterdam Volwassenen, staat je graag telefonisch of op onze locatie te woord. Ze is te bereiken op 088-7656501. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoekontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin. 

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend