Sociotherapeut MBT (min. 24 uur) – Den Bosch

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je behandelt jongeren en jongvolwassenen met ernstige en/of psychische klachten die samenhangen met borderline in een ambulante setting. De functie is divers: je geeft groepstherapie, bent betrokken bij behandelplanbesprekingen en evaluaties en voert individuele sociotherapiegesprekken. In de individuele therapieën maak je samen met de jongere een signaleringsplan gericht op de destructieve gedragingen. Ook werk je in de gesprekken aan het verbeteren van sociaal maatschappelijk functioneren zoals school, werk en vriendschappen. Je werkt nauw samen met collega’s binnen een multidisciplinair team en voert zelfstandig crisisgesprekken. Het inschatten en begeleiden van commitmentproblemen, crisissituaties en het sociaal maatschappelijk functioneren van jongeren zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden. Je bezoekt daarvoor de school en legt huisbezoeken af. Ook lever je een bijdrage aan de informatieavond voor naastbetrokkenen. Samen met je collega sociotherapeuten ben je verantwoordelijk voor de MBT cliëntentelefoon en help je jongere om hun signaleringplan toe te passen in moeilijke momenten. Wekelijkse (opleidings-) supervisie of intervisie en scholing zijn onderdeel van je werk.

Mentalization Based Treatment (MBT) is een behandeling die zich richt op jongeren met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. De behandeling bestaat uit een combinatie van individuele therapie, groepstherapie en systeemtherapie. Consulten bij de psychiater worden op indicatie ingepland. In de behandeling wordt gekeken naar zowel de jongere als de mensen die veel met de jongere omgaan. Vanuit de MBT visie staan eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen binnen de werkrelatie en het ontwikkelen van zelfstandigheid centraal.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V of een andere relevante opleiding) en aantoonbare ervaring binnen de GGZ.
  • Ervaring met het MBT behandelmodel is een pré of je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van MBT eigen te maken, door middel van de door ons gefaciliteerde MBT cursus en ondersteuning.
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis en hun systeem.
  • Daarnaast ben je een teamspeler die goed zelfstandig kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie.
  • Je staat stevig in je schoenen. Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep en hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die in spannende situaties kan blijven reflecteren op eigen handelen en blijft samenwerken.
  • Je bent flexibel, kan goed overzicht bewaren en onder druk werken.

Wat wij bieden
Wij bieden je een boeiende, uitdagende en blijvend dynamische functie binnen teams die groeien in omvang en professionaliteit. Je krijgt volop mogelijkheden tot verdere ontwikkeling waaronder een intern opleidingstraject in de MBT-methodiek (training, werkbegeleiding en supervisie). Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en je draagt zelf bij aan innovaties. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ; salariëring in FWG 50; inschaling.

Word jij onze nieuwe collega? 
Heb je interesse maar wil je meer informatie? Aarzel dan niet, neem contact op met Margo Kuijpers, bereikbaar via 088-7656601. Als je nog niet zo goed weet of deze functie bij je zou kunnen passen kun je ook eerst een oriënterend gesprek aangaan. Meteen solliciteren mag natuurlijk ook. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag

Solliciteren Stuur door naar een vriend