Sociotherapeut MBT-A (min. 24 uur) – Goes

De Viersprong start met een nieuwe locatie in Goes en daar hebben we jou voor nodig!

In het kader van onze visie ‘meer mensen beter maken’ kondigen we met trots aan dat we ons werkgebied gaan vergroten door onze psychotherapeutische behandelingen voor jeugd in Zeeland aan te bieden vanuit een nieuwe locatie in Goes. Vind je het interessant om onderdeel uit te maken van het team in Zeeland en samen met je collega’s dit tot een succes te maken? Bekijk dan deze vacature!

Binnen de Viersprong streven we ernaar om steeds meer jongeren en gezinnen beter te maken. Dit doen we door zowel de behandelingen geschikt te maken voor een bredere doelgroep als ook de regio’s te verbreden waar onze gezinnen wonen. Daarom bieden we vanaf medio april/mei in Zeeland, locatie Goes, specialistische intake- en diagnostiek en intensieve jeugdbehandelingen in de vorm van psychotherapie aan jongeren met gedrags- en persoonlijkheidsproblemen.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je werkt met Mentalization Based Treatment voor jongeren tussen de 14-18 jaar met borderline problematiek (MBT-A). Jongeren en gezinnen volgen een intensieve psychotherapie geborgd door een multidisciplinair team. In het multidisciplinaire team werk je samen met ervaren collega’s waarbij er veel ruimte is voor kennisoverdracht, collegiale intervisie en teamsupervisie. Samenwerken om een optimale behandeling te bieden is een belangrijk aspect in dit team. De kwaliteit van de MBT behandeling wordt geborgd door het kwaliteitssysteem van MBT Nederland.

De functie is divers: je geeft groepstherapie, bent betrokken bij behandelplanbesprekingen en evaluaties en voert individuele sociotherapie- en crisisgesprekken. In de individuele sociotherapiegesprekken maak je samen met de cliënt een signaleringsplan gericht op destructieve gedragingen. Ook werk je in de gesprekken aan het verbeteren van sociaal maatschappelijk functioneren zoals school, werk en vriendschappen. Het inschatten en begeleiden van commitmentproblemen en crisissituaties en het sociaal maatschappelijk functioneren van cliënten zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden. Je bezoekt daarvoor de school van de jongere en legt huisbezoeken af. Ook lever je een bijdrage aan de informatieavond voor naastbetrokkenen. Samen met je collega sociotherapeuten ben je verantwoordelijk voor de MBT cliëntentelefoon en help je cliënten om hun signaleringplan toe te passen in moeilijke momenten.

Klik hier om meer te lezen over onze uitbreiding in Goes.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V of een andere relevante opleiding) en aantoonbare ervaring binnen de GGZ.
• Ervaring met het MBT behandelmodel is een pre of je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van MBT eigen te maken, door middel van de door ons gefaciliteerde MBT cursussen en supervisie traject.
• Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met adolescenten met borderline problematiek en hun systeem.
• Daarnaast ben je een teamspeler die zowel zelfstandig als in een team goed kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie.
• Je staat stevig in je schoenen. Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep en je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding. In spannende situaties kan je blijven reflecteren op eigen handelen en blijven samenwerken.

Wat wij jou bieden
Dit is zonder twijfel een interessante en dynamische functie binnen een professioneel en bevlogen organisatie. Je maakt echt onderdeel uit van een nieuw team die gaat werken vanuit een nieuwe locatie. Een echte uitdaging dus! Je hebt de borging van een stevig multidisciplinair team en van een bestaand, goed functionerend, Brabants zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in je verdere ontwikkeling, onder andere door middel van opleiding en supervisie, waardoor jij maar ook het team zich kan ontwikkelen. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Je ontvangt jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof. Je komt te werken in een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.  

Word jij onze nieuwe collega?
Wil je meebouwen aan dit nieuwe team in Zeeland? Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie. Heb je interesse maar wil je meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met Karen Braamse, klinisch psycholoog K&J en projectleider Zeeland. Ze is te bereiken op 06-20932025 of via karen.braamse@deviersprong.nl.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend