Sociotherapeut MBT (24-36 uur) – Amsterdam

Als Sociotherapeut aan de slag met een methodiek die werkt, bewezen effectief is en het verschil kan maken voor cliënten met ernstige en/of psychische klachten die samenhangen met borderline? Lees dan zeker verder!

Voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) bij volwassenen zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Een ambulante functie waarbij je intensieve ondersteuning krijgt om de methodiek te leren en je enthousiaste collega’s altijd klaar staan om te helpen. Wij bieden je een baan voor 24 tot 36 uur per week. Hoeveel uur wil jij bij de Viersprong werken? Ruimte genoeg om dit samen te bespreken! Klinkt goed toch?

Wat ga je doen?
Je behandelt volwassenen (18 jaar en ouder) met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante setting. Dit betekent dus dat jij echt in de omgeving van de cliënt het verschil gaat maken. Zowel met individuele- als groepstherapie houd jij je dagelijks bezig.
Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een ervaren team van professionals. Alle sociotherapeuten (MBT volwassenen & MBT jeugd) werken nauw samen en ondersteunen elkaar in verschillende taken. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt zelf bijdragen aan innovaties.

Vast onderdeel van je werk is de wekelijkse (opleidings-)supervisie/intervisie en scholing die jij als Sociotherapeut bij ons krijgt aangeboden. Jij zorgt voor de cliënt, wij zorgen voor jou. Dit alles om de beste professional te worden die je kunt zijn!

Mentalization-Based Treatment (MBT) wordt al meer dan 10 jaar binnen de Viersprong aangeboden aan cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based behandeling waarin cliënten een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen. Op zoek naar nog meer informatie over MBT? Alles wat de Viersprong aanbiedt vind je hier.

Naar wie zijn we op zoek?
• Een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Social Work of HBO-V met daarbij aantoonbare ervaring in de GGZ;
• Ervaring met het MBT-behandelmodel is een pré, maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van MBT eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning;
• Affiniteit, en bij voorkeur ervaring, met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis en hun netwerk;
• Daarnaast ben je een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep;
• Van nature heb jij een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding. Daarbij ben jij in staat om altijd te kunnen blijven reflecteren op je eigen handelen;
• Je bent in staat grenzen aan te geven met behoud van flexibiliteit.

Wat wij bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €3902,-. Conform CAO GGZ, FWG 50.
• Een contract voor 24-36 uur per week. Wat past er bij jou?
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma gericht op MBT en staat voor jou klaar. Je volgt trainingen en wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie!
Wil je eerst meer informatie? Christel van Soelen, Zorgmanager Amsterdam, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-23252541.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend