Sociotherapeut MBT (24-32 uur) – Rotterdam

Ter uitbreiding in Rotterdam zijn we voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) voor jeugd op zoek naar een nieuwe collega. Een ambulante functie waarbij je intensieve ondersteuning krijgt om de methodiek te leren en je enthousiaste collega’s altijd klaar staan om te helpen. Klinkt goed toch?

Wat ga je doen?
Je behandelt jeugd (14-24 jaar) met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante setting. Dit betekent dus dat jij echt in de omgeving van de cliënt het verschil gaat maken. Zowel met individuele- als groepstherapie houd jij je dagelijks bezig. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een ervaren team van professionals. Alle sociotherapeuten (MBT jeugd & MBT volwassenen) werken nauw samen en ondersteunen elkaar in verschillende taken. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt zelf bijdragen aan innovaties.

De werkzaamheden lichten we graag aan je toe:
• Je levert een bijdrage aan de behandeling door het geven van groepstherapieën, behandelplanbesprekingen, evaluaties en het voeren van individuele sociotherapiegesprekken.
• In de individuele therapieën maak je samen met cliënten een individueel signaleringsplan gericht op destructieve gedragingen en werk je aan het verbeteren van sociaal maatschappelijk functioneren.
• Samen met je collega sociotherapeuten ben je verantwoordelijk voor de cliëntentelefoon en help je cliënten om hun signaleringplan toe te passen in moeilijke momenten. Je voert zelfstandig crisisgesprekken. Het inschatten en begeleiden van commitmentproblemen en crisissituaties en het sociaal maatschappelijk functioneren van patiënten zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden.
• Je legt huisbezoeken af in het voortraject van de behandeling.

Mentalization-Based Treatment (MBT) wordt al meer dan 10 jaar binnen de Viersprong aangeboden aan cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis. MBT is een evidence based behandeling waarin cliënten een combinatie van groepstherapie en individuele therapie volgen. Op zoek naar nog meer informatie over MBT? Alles wat de Viersprong aanbiedt vind je hier.

Vast onderdeel van je werk is de wekelijkse (opleidings-)supervisie/intervisie en scholing die jij als Sociotherapeut bij ons krijgt aangeboden. Jij zorgt voor de cliënt, wij zorgen voor jou. Dit alles om de beste professional te worden die je kunt zijn!

Naar wie zijn we op zoek?
• Een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Social Work of HBO-V met daarbij aantoonbare ervaring in de GGZ.
• Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of bereid die te halen.
• Ervaring met het MBT-behandelmodel is een pré, maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze van MBT eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning.
• Affiniteit, en bij voorkeur ervaring, met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis en hun netwerk.
• Daarnaast ben je een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren.
• Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep.
• Van nature heb jij een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding. Daarbij ben jij in staat om altijd te kunnen blijven reflecteren op je eigen handelen.
• Je bent in staat grenzen aan te geven met behoud van flexibiliteit.

Wat wij jou bieden:
• Een salaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €3902,-. Conform CAO GGZ, FWG 50;
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld;
• Een contract voor 24-32 uur per week;
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Je volgt trainingen en wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling;
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof;
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast? Aarzel niet en solliciteer! Gezien de vakantieperiode zullen sollicitaties eind augustus beoordeeld worden en zullen gesprekken in september plaatsvinden. Hierover word je tijdig ingelicht.
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Linda Rombout (Zorgmanager Rotterdam Volwassenen) of één van haar collega’s staan je graag te woord. Ze zijn te bereiken via 088-7656501.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend