Sociotherapeut KST-V – Halsteren

Word jij onze nieuwe bruggenbouwer in de klinische schematherapie? Als Sociotherapeut in het KST-V team werk je zij aan zij met een dynamisch team, waarbij je groepstherapieën en individuele sessies begeleidt voor volwassenen. Samen creëren we een veilige haven voor mensen met langdurige psychische uitdagingen. Klaar om jouw passie voor therapie in te zetten en échte verandering te brengen? 

Wat ga je doen?
Als Sociotherapeut behandel je groepsgericht en in klinische setting Volwassenen met voornamelijk cluster C persoonlijkheidsproblematiek. Je biedt groepstherapie (vaak samen met een collega), bent een belangrijke drager van het psychotherapeutisch milieu in de kliniek, bent betrokken bij behandelplanbesprekingen, evaluaties en voert je individuele gesprekken met cliënten.  

Je werkt actief samen in een multidisciplinair behandelteam met een Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, twee Vaktherapeuten en meerdere Sociotherapeuten. Je werkt ook interdisciplinair samen. Oftewel, de verschillende therapieën voer je vaak samen met andere collega’s/disciplines uit. De Klinische Schematherapie voor Volwassenen (KST-V) biedt een behandelprogramma van maximaal zes maanden, mogelijk gevolgd door een tweedaags deeltijdprogramma van eveneens maximaal zes maanden.  
 
Dit behandelaanbod is bedoeld voor Volwassenen die gedurende langere tijd psychische problemen hebben, zoals depressieve gevoelens of sterk wisselende stemmingen, lijden onder angsten spanningsklachten, kampen met eetproblemen of seksuele problemen. Sommige cliënten neigen tot misbruik van alcohol en drugs of dreigen zichzelf te beschadigen. Bij velen is er sprake van onzekerheid over de eigen identiteit en bij vrijwel alle cliënten is er in meer of mindere mate sprake van interpersoonlijke problematiek. Eerdere behandelingen hebben vaak onvoldoende geholpen, waardoor klinische psychotherapie aangewezen is. 

Wil je graag nog meer informatie over KST-V? Deze link verwijst je naar onze website. Past dit perfect bij jou? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! 

 
Naar wie zijn we op zoek? 

  • Je hebt een (bijna) afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work/HBO-V); 
  • Ervaring in groepswerk en/of ervaring met werken binnen de Schematherapie is een pré; 
  • Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen; 
  • Je hebt een flexibele instelling; je vindt het leuk af en toe eens bij te springen in een ander behandelteam en je werkt onregelmatig (overdag, avond en op zondag); 
  • Je vindt het belangrijk om zaken inter– en multidisciplinair af te stemmen, waarbij zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn. 

 
Wat wij jou bieden: 

  • Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 50 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €2.737,- en €4.263,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties. 
  • Een contract voor 36 uur per week.  
  • De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Je krijgt werkbegeleiding, volgt trainingen en wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. 
  • Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof. 
  • Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.   

 
Word jij onze nieuwe collega? 
Enthousiast? Aarzel niet en solliciteer!  
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Anouk Schippers, behandelinhoudelijk zorgmanager Halsteren, staat je graag te woord. Ze is bereikbaar via 0620372995 of 088-76 56 200. 
 
De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin. 
 
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?