Sociotherapeut KST-A (36 uur) – Halsteren

Voor onze locatie in Halsteren zijn we voor het behandelprogramma Klinische Schematherapie voor Adolescenten (KST-A) op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je behandelt jongeren individueel en groepsgericht in de klinische behandeling. Je werkt in een multidisciplinair behandelteam met psychotherapeuten, sociotherapeuten en vaktherapeuten. Het is mogelijk dat je werkzaam bent in een combinatiefunctie binnen de drie fasen van de KST-A. Fase 1 is een voorbereidende deeltijdbehandeling (tweedaagse) waarin jongeren een modulair behandelaanbod op maat krijgen. Het behandelaanbod bestaat uit groepsbehandelingen, individuele gesprekken en systeemgesprekken. In deze fase wordt gestreefd een jongere en zijn/haar gezin zo goed mogelijk voor te bereiden op de klinische opname en randvoorwaarden te optimaliseren. Hierbij valt te denken aan vergroten van het inzicht, het opstellen van een signaleringsplan, verbeteren van de motivatie, vaardighedentraining en/of stabilisering van de thuissituatie. Fase 2 betreft de klinische fase van de behandeling waarin een jongere gedurende maximaal 6 maanden 5 dagen per week een intensieve psychotherapeutische groepstherapie volgt met ca. 9 andere jongeren. In de weekenden gaan de jongeren weer terug naar huis. In Fase 3 wordt een ambulant nazorgtraject geboden. Dit ambulante traject is onlangs opgestart en gaan we verder optimaliseren met een groeps- en individueel aanbod, waarin terugvalpreventie en toekomstgerichte interventies centraal zullen staan. De drie behandelfases sluiten op elkaar aan.

We zijn op zoek naar een sociotherapeut die zich zowel prettig voelt in het groepswerk als op individueel niveau met de jongeren. Tevens leg je huisbezoeken af. Je draagt bij aan het creëren en handhaven van een therapeutisch milieu en je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en draagt zelf bij aan innovaties.

Kortom: een veelzijdige functie met veel mogelijkheden voor persoonlijke groei!

Klinische Schematherapie voor Adolescenten (KST-A) is een behandeling die zich richt op jongeren in de leeftijd van (bijna) 15 tot 18 jaar die ernstig zijn vastgelopen op verschillende levensgebieden. Vaak zijn er problemen in de thuissituatie, het naar school gaan lukt niet meer en/of contacten met leeftijdsgenoten verlopen moeizaam. Deze jongeren kampen vaak al lang met klachten. Eerdere hulpverlening heeft helaas nog onvoldoende geholpen. Er is sprake van (dreigende) persoonlijkheidsproblematiek, overwegend cluster C en mengbeeld cluster B/C. Samen met de groep en het behandelteam werken de jongeren aan hun negatieve gedragspatronen. De ouders/verzorgers worden vanaf de start intensief bij de behandeling van de jongere betrokken. Systeemgesprekken, uitgevoerd door onze systeemtherapeuten, zijn onderdeel van de behandeling. De groepschematherapie van de KST-A is gestoeld op de jarenlange ervaring van de Viersprong met Schematherapie in groepen (Muste e.a., 2009) en het internationale model van groepschematherapie (Farrell en Shaw, 2012).

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V) en ervaring in de GGZ;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Ervaring in groepswerk op HBO-niveau met sociaal pedagogische hulpverlening en ervaring met werken binnen een psychotherapeutische setting is een pre;
• Wanneer je ervaring hebt met schematherapie is dit een pre. En anders heb je de wens je hierin bij te scholen;
• Je bent goed in staat te reflecteren op het eigen handelen;
• Je vindt het plezierig om zaken inter- en multidisciplinair af te stemmen, waarbij ook zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn;
• Je hebt een rijbewijs en een auto en vindt het geen probleem om huisbezoeken af te leggen;
• Je weet hoe je moet netwerken en relaties moet onderhouden;
• Je staat open om deel te nemen aan de werkzaamheden rond de Fitfabriek. De FitFabriek heeft als doel om jongeren op een laagdrempelige manier sport-en spelactiviteiten te laten ervaren.

Wat wij jou bieden:
Een boeiende en uitdagende functie met ruimte voor intervisie/supervisie en werkbegeleiding in het team. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt salariëring plaats in FWG 50.

Word jij onze nieuwe collega? 
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Susan Sparidaens, a.i. Zorgmanager Halsteren West-Brabant, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-23041800.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend