Sociotherapeut KKP-TA (24-36 uur) – Halsteren

Voor onze afdeling Psychodynamische Psychotherapie (PP) in Halsteren, zoeken wij voor het klinische programma KKP-TA een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Binnen de afdeling PP worden cliënten met matig ernstige en ernstige persoonlijkheidsstoornissen behandeld. Naast deeltijd- en ambulante behandelingen is er een klinisch programma, genaamd Kortdurende Klinische Psychotherapie – Transactionele Analyse (KKP-TA), met twee groepen cliënten die ieder door een eigen team behandeld worden. Voor één van deze klinische teams zoeken wij een sociotherapeut. De KKP-TA heeft een opnameduur van drie maanden. Er wordt gewerkt met Transactionele Analyse (TA), een op psychoanalytische theorie gebaseerde behandelmethodiek met effectieve (snelle en gerichte interventies) behandelmogelijkheden voor cliënten, die concreet aansluiten bij veel verschillende psychische klachten en problemen.

Als sociotherapeut werk je met groepen van maximaal tien cliënten. Een belangrijke pijler onder de KKP-TA behandeling is een optimaal therapeutisch milieu. Je hebt daar als sociotherapeut een essentiële rol in. Het werk doet een sterk beroep op je persoonlijke kwaliteiten en bekwaamheid omdat een alerte respons in een adequate werkalliantie met de cliënt vanuit TA-perspectief belangrijk is. Je werkt binnen een multidisciplinair behandelteam met andere sociotherapeuten, psychotherapeuten, vaktherapeuten en een psychiater waarbij het team ook met het andere KKP-TA team intensief samenwerkt.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een (bijna) afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V);
• Kandidaten met een MBO Verpleegkundige opleiding met ervaring in de GGZ kunnen eveneens reageren; 
• Ervaring in groepswerk met sociaal pedagogische hulpverlening en ervaring met werken binnen de psychotherapie (en bekend zijn met TA) is een pre;
• Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen;
• Je hebt een flexibele instelling o.a. in verband met invalmogelijkheden binnen het andere team en het werken in onregelmatige diensten, buiten kantooruren en op zondag;
• Je vindt het belangrijk om zaken inter- en multidisciplinair af te stemmen, waarbij zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn.

Wat wij bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €3536,- (MBO niveau FWG 45) of maximaal €3902,- (HBO niveau FWG 50);
• Jaarlijks € 500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof;
• We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Anouk Schippers, Zorgmanager Halsteren West-Brabant, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-20372995.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend