Sociotherapeut KST-V (32-36 uur) – Halsteren

Voor het zorgcentrum klinisch in Halsteren voor het behandelprogramma Klinische Schematherapie Volwassenen (KST-V) zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je behandelt groepsgericht en in klinische setting volwassenen met voornamelijk cluster C persoonlijkheidsproblematiek. In deze functie ben je zowel in de kliniek als in de deeltijd werkzaam. Je werkt in een multidisciplinair behandelteam met psychotherapeuten, een psychiater, vaktherapeuten en andere sociotherapeuten, waarbij je ook met het andere team intensief samenwerkt. Je werkt samen met eventuele casemanagers en andere hulpverleners die betrokken zijn. Je draagt bij aan het creëren en handhaven van een therapeutisch milieu. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en je draagt zelf bij aan innovaties.

De afdeling Schematherapie bestaat uit ambulante, deeltijd en klinische behandelvormen voor volwassenen en bestaat uit 18 klinische bedden, 18 deeltijdplaatsen, step down deeltijdplaatsen en ambulante behandelingen. De psychotherapeutische uitgangspunten vormen het leidend principe voor het behandelingsproces. Inhoudelijk is er geïnnoveerd door introductie en integratie van groepsschematherapie volgens het model van Farrel en Shaw in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.

Klinische Schematherapie voor Volwassenen (KST-V) is een behandeling die zich richt op volwassenen, die gedurende langere tijd psychische problemen (o.a. stemming, angst, laag zelfbeeld) ervaren ten gevolge van scheefgroei in hun persoonlijkheid. Eerdere hulpverlening heeft onvoldoende geholpen. Er is sprake van herhalingspatronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld intieme relaties, op werk en/ of opleiding. In de Klinische Schematherapie is een volwassene 5 dagen per week in een groep opgenomen gedurende maximaal 6 maanden. Samen met de groep en het behandelteam proberen zij de negatieve patronen in hun persoonlijkheidsproblematiek te veranderen.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een (bijna) afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V);
• Kandidaten met een MBO Verpleegkundige opleiding met ervaring in de GGZ kunnen eveneens reageren; 
• Ervaring in groepswerk met sociaal pedagogische hulpverlening en ervaring met werken binnen een psychotherapeutische setting is een pre;
• Wanneer je ervaring hebt met schematherapie, is dit een pre. Er wordt in ieder geval verwacht dat je je daar verder in wilt scholen;
• Je bent goed in staat te reflecteren op het eigen handelen;
• Je hebt een flexibele instelling o.a. in verband met invalmogelijkheden binnen het andere team en het werken in onregelmatige diensten, buiten kantooruren en op zondag;
• Je vindt het plezierig om zaken interdisciplinair af te stemmen, waarbij zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn.

Wat wij jou bieden:
Een boeiende en uitdagende functie met ruimte voor intervisie en werkbegeleiding in het team. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt salariëring plaats in FWG 45 (MBO) of FWG 50 (HBO).

Word jij onze nieuwe collega? 
Ben je enthousiast over deze functie en wil je hierover met ons verder praten? Dan ontvangen we graag je CV en brief. Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Susan Sparidaens, a.i. Zorgmanager Halsteren West-Brabant, bereikbaar via 06-23041800.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend