Sociotherapeut GIT-PD (min. 24 uur) – Bergen op Zoom

Zorgcentrum jeugd van de Viersprong in West-Brabant en Zeeland is in januari van dit jaar gestart met GIT-PD Jeugd. Hou je van pionieren en meewerken aan een nieuwe behandelinterventie voor jongeren met persoonlijkheidsproblemen binnen de Viersprong? Dan zijn we op zoek naar jou!

Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD) is een nieuwe behandelvorm en wordt binnen de Viersprong ingezet als behandeling voor volwassenen op verschillende locaties met veelbelovende resultaten. Het is innovatief en gaat uit van de gemeenschappelijke kenmerken van effectieve behandelingen voor persoonlijkheidsstoornissen (“common factors”). De volgende stap is het inzetten en verder ontwikkelen van deze nieuwe behandelvorm voor jongeren en hun ouders. Wil jij meehelpen deze behandeling uit te bouwen? We zoeken voor het pas gestarte team in Bergen op Zoom een sociotherapeut. Je behandeluren binnen GIT-PD jeugd zullen worden gecombineerd binnen een van de MBT jeugdprogramma’s. 

Wat ga je doen binnen deze functie?
In deze functie behandel je in een ambulante setting jongeren en hun ouders waarbij je multidisciplinair werkt. Je geeft daarbij zowel individuele- als groepstherapie binnen GIT-PD. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt zelf bijdragen aan innovaties. 
Je taken zijn de volgende: 
• Je levert een bijdrage aan de behandeling door het geven van groepstherapieën, behandelplanbesprekingen, evaluaties en het voeren van individuele sociotherapiegesprekken.
• In de individuele therapieën maak je samen met de cliënt een individueel signaleringsplan of werk je aan een sociaal maatschappelijk doel. Je maakt de individuele doelen op maat samen met de cliënt en het team.
• Je houdt het doel van de cliënt goed voor ogen en houdt hier rekening mee in het contact met de cliënt en in de totale behandeling van de cliënt.
• Je werkt nauw samen met andere gedreven collega’s. Er is veel ruimte voor verdieping, o.a. in de vorm van bij-en nascholing, teamsupervisie en intervisie.

Wat ga je doen in dit team?
Dit nieuwe team bestaat uit een klinisch psycholoog, klinisch psycholoog in opleiding, GZ psycholoog, psychiater, systeemtherapeut en een sociotherapeut. Samen wordt een behandeling op maat gegeven aan de jongeren en hun ouders die worden aangemeld. GIT-PD jeugd richt zich op jongeren en hun gezinnen met complexe emotionele vragen die een hoog risico lopen op de ontwikkeling van ernstige psychische problemen, in het bijzonder persoonlijkheidsstoornissen. Deze groep jongeren vormt een diverse groep, bijvoorbeeld wat betreft leeftijd, stadium van de aandoening, ernst en hulpvraag. GIT-PD jeugd wil een flexibel, modulair (groeps)programma bieden waarbij maatwerk mogelijk is.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO opleiding (SPH/Social Work, HBO-V of een andere relevante opleiding) en aantoonbare ervaring binnen de GGZ;
• Je bent reflectief sterk, stressbestendig en hebt goede communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je een goede teamspeler om samen de behandeling vorm te geven;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
Vind je het interessant om met jongeren te werken met persoonlijkheidsproblematiek en wil je hen door middel van individuele- en groepsbehandeling weer perspectief op het leven bieden? Dan is dit zonder twijfel een interessante, uitdagende en dynamische functie voor je. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in je verdere ontwikkeling, onder andere door middel van opleiding, waardoor jij maar ook het team zich snel kan ontwikkelen. Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Lijkt het je interessant? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sophie de Bruijn, GZ psycholoog en Zorgmanager Jeugd West-Brabant, of Ellis Trompetter, klinisch psycholoog GIT-PD, beide te bereiken op 088-7656832. Je brief en CV zien we graag tegemoet!

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou!Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend