Sociotherapeut (32-36 uur) – Rotterdam

Rotterdam zoekt jou! Als Sociotherapeut aan de slag bij Schematherapie en GIT-PD? Werken met verschillende cliënten, binnen verschillende behandelprogramma’s. Klinkt goed? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Wat ga je doen?
Ga je als Sociotherapeut bij de Viersprong aan de slag? Dat betekent het behandelen van cliënten met een persoonlijkheidsstoornis in een ambulante setting. In de directe omgeving van de cliënt maak jij het verschil.

Met zowel individuele- als groepstherapie houd jij je dagelijks bezig. Dit alles doe je niet alleen. Alle sociotherapeuten werken nauw samen en ondersteunen elkaar in verschillende taken. Daarnaast werk je met andere disciplines binnen een ervaren team van professionals.
Vast onderdeel van je werk is de wekelijkse (opleidings-)supervisie/intervisie en scholing die jij als Sociotherapeut bij ons krijgt aangeboden. Jij zorgt voor de cliënt, wij zorgen voor jou. Dit alles om de beste professional te worden die je kunt zijn!

Kom jij deze vacature vervullen? Dan ga jij werken bij twee van onze behandelprogramma’s:
– Schematherapie: Schematherapie richt zich op het veranderen van de ideeën uit je jeugd die je problemen veroorzaken. Dat gebeurt door het ontdekken van je ideeën die de problemen veroorzaken. En door het toepassen van verschillende methoden en technieken om gericht aan verandering van je ideeën te werken, door anders te leren voelen, anders te leren doen en anders te leren denken.
– GIT-PD: Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders. Daartoe werden de gemeenschappelijke kenmerken van bestaande bewezen effectieve behandelingen onderzocht: wat werkt in de behandeling van mensen met een persoonlijkheidsstoornis? GIT-PD brengt deze werkzame principes samen in een overkoepelend kader.

Nieuwsgierig naar alle informatie over beide behandelprogramma’s? Bezoek op onze website de pagina’s voor Schematherapie en GIT-PD!

Naar wie zijn we op zoek?
• Een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Social Work of HBO-V met daarbij aantoonbare ervaring in de GGZ;
• Ervaring met de behandelprogramma’s is een pré, maar je bent in ieder geval bereid je de werkwijze eigen te maken. Wij bieden hierin goede ondersteuning en scholing;
• Affiniteit, en bij voorkeur ervaring, met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis en hun netwerk;
• Daarnaast ben je een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je bent in staat een constructieve werkrelatie aan te gaan en te behouden met de doelgroep;
• Van nature heb jij een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding. Daarbij ben jij in staat om altijd te kunnen blijven reflecteren op je eigen handelen;
• Je bent in staat grenzen aan te geven met behoud van flexibiliteit.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €3902,-. Conform CAO GGZ, FWG 50.
• Een contract voor 32-36 uur per week. Wat past er bij jou?
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Je volgt trainingen en wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar zo goed mogelijke behandelingen.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Linda Rombout, Zorgmanager Rotterdam Volwassenen, staat je graag telefonisch of live te woord. Ze is te bereiken via 06-12778823.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend