Psychotherapeut psychodynamische therapie (min.16 uur) – Rotterdam

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als behandelaar op de afdeling psychodynamische therapie behandel je cliënten die zijn geclassificeerd met verschillende (combinaties van) persoonlijkheidsstoornissen. Vaak is er sprake van cluster C persoonlijkheidskenmerken, maar herkennen zij zich ook in trekken van persoonlijkheidsstoornissen uit andere clusters. Veel cliënten gaan al lange tijd gebukt onder psychische symptoomstoornissen, zoals depressieve klachten of angststoornissen. Er is sprake van matig tot ernstig complexe problematiek.

Op de afdeling psychodynamische therapie in Rotterdam worden deze cliënten behandeld in een ambulante setting, individueel. Er zijn echter ambities binnen het zorgcentrum om dit aanbod verder uit te breiden, naar mogelijk ook groeps- of deeltijdaanbod. Binnen de Viersprong worden verschillende psychodynamische therapieën geboden, welke zijn gebaseerd op verschillende therapiemodellen; psychodynamische psychotherapie (PP), Transactionele Analyse (TA), Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) en Transference Focused Psychotherapy (TFP). In Rotterdam bestaat het aanbod van psychodynamische therapie op dit moment vooral uit DIT, maar afhankelijk van jouw beschikbaarheid en interesse kunnen we dit aanbod verder uitbreiden. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn, gaan we graag met jou in gesprek om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

Onze collega Annelies Claeys vertelt het volgende over haar functie als GZ psycholoog/psychotherapeut in het psychodynamische therapie team: 
“De Viersprong ervaar ik als een bijzondere plek om te werken, waar veel inhoudelijke expertise aanwezig is. Een plek waarbij we methodisch psychodynamisch kunnen denken en werken waarbij we echt verdiepend aan de slag zijn. Dat kan in een klein en deskundig team waar collega’s altijd bereid zijn om mee te denken, waardoor we met complexe problematiek toch verder komen. Je staat er niet alleen voor!”

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een BIG-registratie als psychotherapeut;
• Je hebt affiniteit met psychodynamische therapie;
• Kennis van en/ of ervaring met één van de genoemde psychodynamische modellen is natuurlijk een pre. Mocht dit niet het geval zijn, ben je in ieder geval bereid jezelf hierin te bekwamen. Noodzakelijke cursusdagen en supervisies zullen in overleg worden gefaciliteerd door de Viersprong;
• Je bent enthousiast en bent graag werkzaam in een multidisciplinair team en een psychotherapeutische omgeving;
• Ook psychiaters met affiniteit voor psychotherapie worden nadrukkelijk gevraagd om te solliciteren.

Wat wij jou bieden
Wij gaan graag met je in gesprek over jouw ideale baan. Je komt in een enthousiast team te werken binnen een dynamische organisatie in een boeiende en uitdagende functie met goede mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. We bieden je opleidingsmogelijkheden om je te specialiseren in een methodiek. Er wordt voldoende ruimte gecreëerd voor intervisie en supervisie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Word jij enthousiast na het lezen van onze vacature? Dan ontvangen we graag je brief en CV! Heb je nog vragen of wil je meer informatie, dan staat Linda Rombout, Zorgmanager Rotterdam je graag te woord. Ze is bereikbaar via telefoonnummer 088-7656501.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel. Door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verder verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend