Psychotherapeut – Goes

Wil je aan de slag met een methodiek die werkt, bewezen effectief is en het verschil voor cliënten en hun gezinnen in grote problemen kan maken? Voor het jeugd team in Goes zijn we voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment voor Adolescenten (MBT-A) op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen?
In Goes behandelen we met een ambitieus team van MBT-therapeuten jongeren van 14 tot 18 jaar die een risico lopen borderline problematiek (of hechtingsproblematiek) op jonge leeftijd te ontwikkelen of dit al hebben ontwikkeld. In deze functie geef je in een ambulante setting individuele- en groepspsychotherapie aan jongeren waarbij je multidisciplinair werkt. In het multidisciplinaire team werk je samen met andere ervaren collega’s waarbij er veel ruimte is voor collegiale intervisie en teamsupervisie. Samenwerken om een optimale behandeling te bieden is een belangrijk aspect in dit team. De kwaliteit van de MBT behandeling wordt geborgd door het kwaliteitssysteem van MBT Nederland.

Je werkzaamheden zullen primair het behandelaar schap zijn in de MBT-A groep voor jongeren tussen de
14-16 jaar oud. Samen met een psychotherapeut, systeemtherapeut, psychiater en sociotherapeut zul je deze behandelingen vormgeven. Mocht je meer uren willen werken en ambities hebben op het gebied van kennisoverdracht, onderzoek, diagnostiek of andere behandelmogelijkheden dan valt hier natuurlijk over te spreken.

Onze collega Linda van Kaam verteld over haar werk in het MBT-A team:

‘Werken in een MBT-A team is op veel gebieden een verrijking én een uitdaging. Het echt in contact met jezelf, je team en de jongeren samenwerken is een intensieve ervaring die soms vermoeit, maar nooit verveeld. Samen werken aan het beter snappen van ingewikkelde patronen in het leven van jongeren en vanuit dat beter snappen, meer grip gaan voelen, meer regie en autonomie krijgen en daarmee zich vaak zoveel beter te gaan voelen, voelt heel waardevol. Gaandeweg daarmee ook meer zicht en grip krijgen op je eigen ingewikkelde patronen geeft een enorme boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Gecombineerd met het werken met fijne collega’s, en de ruimte die er is om je als mens en professional steeds verder te ontwikkelen maakt dat dit voor mij de allerleukste baan is.’

MBT voor Adolescenten (MBT-A) is een intensieve psychotherapeutische behandeling die zich richt op jongeren van 14 t/m 18 jaar met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. In de behandeling wordt gekeken naar zowel de jongere als ook de belangrijke systeemleden. Wil je meer weten over deze MBT methodiek, klik dan hier.

Naar wie zijn we op zoek?

 • We zoeken een Psychotherapeut die affiniteit heeft met jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis en die graag met deze doelgroep multidisciplinair wilt werken;
 • Bij voorkeur heb je al wat kennis van de MBT methodiek. Wanneer dit niet zo is, gaan we je helpen door middel van een opleidingstraject om de MBT methodiek eigen te maken. We maken dan bij aanvang van je dienstverband een goed opleidingstraject met scholing en opleidingssupervisies;
 • Je bent reflectief sterk, stressbestendig en hebt goede communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je een goede teamspeler om samen de behandeling vorm te geven;
 • Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding.

Wat wij jou bieden:

 • Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 70 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €4.785,- en €7.419,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
 • Een contract voor 24-36 uur per week.
 • Je krijgt volop mogelijkheden tot verdere ontwikkeling waaronder een intern opleidingstraject in de MBT-methodiek (training, werkbegeleiding en supervisie).
 • Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
 • Mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.
 • Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen.
 • Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Karen Braamse, klinisch psycholoog K & J of Sophie de Bruijn, GZ psycholoog en Zorgmanager Jeugd West-Brabant, staan je graag te woord. Ze zijn te bereiken via 088-7656832.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?