Psycholoog/Orthopedagoog als Therapeut MST PSY – Regio Midden Brabant-Oost Brabant

In regio Oost Brabant hebben we het team MST PSY. Dit is een uniek programma, met als doelgroep jongeren met comorbide psychiatrische stoornissen.

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systemisch werken met gebruik van cognitief gedragstherapeutische interventies, ervaring en/of registratie op dit gebied is een pré. Je bent regelmatig bereikbaar buiten kantoortijden i.v.m. bereikbaarheidsdiensten en je beheerst de Engelse taal. Je wordt volledig geschoold in MST PSY.

Wat ga je doen?
Het team bestaat uit een supervisor, een psychiater, 4 therapeuten en een gezinswerker/maatschappelijk werker. Je behandelt volgens het MST-model en werkt aan commitment, bespreekt behandeldoelen en pleegt gerichte systeeminterventies en individuele behandelinterventies. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Je werkt nauw samen binnen je team met de andere disciplines. Je kunt zelf je agenda indelen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten.

Wat is MST PSY?
MST PSY staat voor Multi Systeem Therapie Psychiatrie. Het is een in de VS ontwikkelde adaptatie van MST. MST richt zich primair op een systemische behandeling van jeugdigen die ernstige externaliserende gedragsproblemen vertonen op meerdere leefgebieden en daarmee risico lopen niet meer thuis te kunnen wonen. MST PSY richt zich op een systemische behandeling van jeugdigen die ook psychiatrische problemen vertonen zoals angst, dwang, depressie, suïcidaliteit, automutilatie of een psychose in remissie, eventueel gecombineerd met gedragsproblemen. Herstelinterventies van MST PSY richten zich op het verminderen van de psychi(atri)sche symptomen, versterken (herstel) van een passend pedagogisch ondersteund klimaat (ouders, school en peers), versterking van de autonomie, eigenheid (waarde) en verantwoordelijkheid van de jeugdige. Het ultieme doel is dat de jongere op een veilige manier thuis kan wonen.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO-opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO-opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work of SPV met voortgezette opleiding;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring met deze jongeren en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pre is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de psychiatrie;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst;
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Midden Brabant-Oost Brabant en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
Een contract voor 28-36 uur per week.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een uitdagende en zelfstandige baan. Je hebt flexibele werktijden waarbij je de afspraken samen met de gezinnen kan inplannen. Het is een zelfstandige functie maar je bent met je collega’s in het team betrokken bij de jongere, waardoor je samen zorgt voor een succesvolle behandeling.
• We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt. Je krijgt scholing en supervisie volgens het MST PSY model.
• Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke bijscholingen en wekelijkse supervisies.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Sussiel Brands, manager Systeeminterventies, staat je graag te woord. Zij zijn te bereiken via 06-22862916.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend