Psycholoog/Orthopedagoog als MST Therapeut – Den Bosch

De Viersprong biedt Multi Systeem Therapie (MST) aan. Een team met 4 therapeuten en een supervisor behandelt gezinnen conform MST. Voor dit team zoeken we ter vervanging een MST Therapeut.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST therapeut heb je een caseload van 4 tot 5 gezinnen. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je therapie en behandeling voor jongeren geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model en bent bereid je te laten (bij)scholen in dit model waarbij je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Je werkt in de regio Midden-Brabant.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek). De behandeling duurt tussen de 4 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Zie voor meer informatie: www.mst-nederland.nl.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Je start vandaag vroeg omdat je gaat observeren bij een gezin waarbij moeder het kind niet uit bed krijgt en je wil begrijpen waar het mis gaat. Na deze afspraak heb je contact met je supervisor om het volgende gesprek voor te bereiden, want je gaat naar een gezin waarbij de jongere iedere nacht weg is en pas vroeg in de ochtend thuiskomt. Deze week is hij opgepakt omdat hij is betrapt bij een inbraak. Ouders voelen zich machteloos. Tussen je gesprekken door heb je contact met een verwijzer en met een school van een jongere die je in behandeling hebt. Je sluit je dag af met een afscheid bij een gezin waar de behandeling positief wordt afgesloten. De jongere gaat weer hele dagen naar school, gebruikt geen drugs meer en de relatie met zijn ouders is verbeterd. Onderweg naar het gezin koop je een taart om dit te vieren.

Naar wie zijn we op zoek?
•  Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH, SPV met voortgezette opleiding;
•  Je hebt ervaring met deze doelgroep en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pré is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de verslavingszorg of psychiatrie;
•  Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST en soms de wekelijkse rapportages en supervisies;
•  Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 10 weken);
•  Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
•  Je bent woonachtig in de regio Midden-Brabant en in het bezit van een rijbewijs en auto;
•  Je hebt een SKJ-registratie of bent bereid deze te behalen;
•  Je bent niet bang om de confrontatie met jezelf aan te gaan en durft jezelf kwetsbaar op te stellen. 

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
• Een contract voor 28-36 uur per week.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Je gaat werken in een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat bij gemeenten.
• Je ontvangt daarvoor interessante inhoudelijke scholing en supervisie: basistrainingen, periodieke booster trainingen en wekelijkse supervisies.
• Je bent in deze functie in dienst bij de Viersprong en de duur van deze functie is vooralsnog voor een 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Mariska van den Berg, MST-supervisor van team MST Tilburg, staat je graag te woord. Zij is te bereiken via tel. 06-52437813

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend