Psychiater (16 uur, minder uur is bespreekbaar) – Halsteren

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als psychiater verricht je psychiatrische diagnostiek, ben je verantwoordelijk voor het integreren van psychiatrisch en psychotherapeutisch denken in de diagnostiek en voer je het psychiatrisch deel van de behandelingen uit in nauwe samenwerking met de andere behandelaren van het programma. Je maakt deel uit van verschillende multidisciplinaire teams en werkt samen met ervaren professionals en op locatie met een aantal collega psychiaters. Mocht dit aansluiten bij jouw persoonlijke interesse, is het mogelijk in overleg een aantal uur te besteden aan psychotherapeutische behandelingen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven. Tenslotte neem je deel aan de psychiater-achterwachtdienst van de Viersprong en draag je bij aan de AIOS opleiding.

Onze collega Inge Pijpelink vertelt je graag over haar werk als psychiater bij de Viersprong.

Je verricht een deel van je psychiatertaken in een ambulante Schematherapie groep voor volwassenen. Dit is een behandeling die bestaat uit een wekelijks groepstherapie en een individueel gesprek, vooral bedoeld voor cliënten die voldoen aan de kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis. Het grootste deel van jouw werkzaamheden verricht je op de afdeling Klinische Schematherapie. Deze afdeling bestaat uit ambulante, deeltijd en klinische behandelvormen voor volwassenen en bestaat uit 20 klinische bedden, 18 deeltijdplaatsen, step down deeltijdplaatsen en ambulante behandelingen. De psychotherapeutische uitgangspunten vormen het leidend principe voor het behandelingsproces. Inhoudelijk is er geïnnoveerd door introductie en integratie van groepsschematherapie volgens het model van Farrel en Shaw in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.

Klinische Schematherapie voor Volwassenen (KST-V) is een behandeling die zich richt op volwassenen, die gedurende langere tijd psychische problemen (o.a. stemming, angst, laag zelfbeeld) ervaren ten gevolge van scheefgroei in hun persoonlijkheid. Eerdere hulpverlening heeft onvoldoende geholpen. Er is sprake van herhalingspatronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld intieme relaties, op werk en/ of opleiding. In de Klinische Schematherapie is een volwassene 5 dagen per week in een groep opgenomen gedurende maximaal 6 maanden. Samen met de groep en het behandelteam proberen zij de negatieve patronen in hun persoonlijkheidsproblematiek te veranderen.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een registratie als psychiater (MSRC);
• Je hebt affiniteit met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek en je wilt mogelijkheden hebben je daar verder in te bekwamen;
• Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je bent iemand met een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die bij verhoogde arousal kan blijven reflecteren op zijn of haar eigen handelen.

Wat wij bieden
• Door de diverse aspecten in de functie en de mogelijkheid deze in overleg specifiek naar jouw wensen in te vullen staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische baan te wachten.
• Je komt te werken in gedreven multidisciplinaire teams die werken volgens evidence based methoden die zeer succesvol zijn bij complexe doelgroepen.
• De Viersprong investeert in opleiding en supervisie om de methoden goed te implementeren.
• Ook doet de Viersprong voortdurend onderzoek naar de (kosten-)effectiviteit van de methoden en wordt er continu gewerkt aan de ontwikkeling, verbetering en onderbouwing van behandelmethoden.
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ/AMS regeling.
• Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Anouk Schippers, Zorgmanager West-Brabant Volwassenen, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-20372995. Ook is er de mogelijkheid om informatief contact te hebben met een collega psychiater en met de behandelteams

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend