Psychiater (24 uur) – Rotterdam

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als psychiater verricht je psychiatrische diagnostiek, ben je verantwoordelijk voor het integreren van psychiatrisch en psychotherapeutisch denken in de diagnostiek en voer je het psychiatrisch deel van de behandelingen uit in nauwe samenwerking met de andere behandelaren van het programma. Je maakt deel uit van verschillende multidisciplinaire teams en werkt samen met ervaren professionals en op locatie met een aantal collega psychiaters. Mocht dit aansluiten bij jouw persoonlijke interesse, is het mogelijk in overleg een aantal uur te besteden aan psychotherapeutische behandelingen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven. Tenslotte neem je deel aan de psychiater-achterwachtdienst van de Viersprong en draag je bij aan de AIOS opleiding.

In Rotterdam wordt diagnostiek en behandeling geboden aan patiënten met ernstige problemen in de persoonlijkheid. Ons behandelaanbod op deze locatie bestaat uit Schematherapie, Mentalization Based Treatment, Dynamische Interpersoonlijke Therapie en Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders. We zoeken psychiatrische versterking voor onze behandelteams voor patiënten met cluster B en C problematiek die behandeld worden volgens Schematherapie, Mentalization Based Treatment en Dynamische Interpersoonlijke Therapie. 

Onze collega Inge Pijpelink vertelt je graag over haar werk als psychiater bij de Viersprong.

Onze collega Kees Kooiman vertelt het volgende over zijn werk als psychiater:

“Voor een psychiater met psychotherapeutische expertise/belangstelling 
is het een feest hier te werken met goed opgeleide collega-psychotherapeuten.
Zowel je psychiatrische als psychotherapeutische kwaliteiten kan je op deze plek
laten gelden.”

De Viersprong vindt het belangrijk dat psychiaters, naast hun vaste taken, zich ook bezig kunnen houden met psychotherapie en/of onderzoek. Desgewenst kan de functie uitgebreid worden met individuele psychotherapie binnen één van onze behandelprogramma’s. Er zijn mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven. Je kan meedenken in innovaties en er is een mogelijkheid om te participeren in kennisontwikkeling en -overdracht. In gesprek bekijken we samen met jouw wat je wensen zijn.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een registratie als psychiater (MSRC);
• Je hebt affiniteit met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek en je wilt mogelijkheden hebben je daar verder in te bekwamen;
• Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je bent iemand met een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die bij verhoogde arousal kan blijven reflecteren op zijn of haar eigen handelen.

Wat wij bieden
• Door de diverse aspecten/behandelmethodieken in de functie en de mogelijkheid deze in overleg specifiek naar jouw wensen in te vullen staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische baan te wachten.
• Je komt te werken in gedreven multidisciplinaire teams die werken volgens evidence based methoden die zeer succesvol zijn bij complexe doelgroepen.
• De Viersprong investeert in opleiding en supervisie om de methoden goed te implementeren.
• Ook doet de Viersprong voortdurend onderzoek naar de (kosten-)effectiviteit van de methoden en wordt er continu gewerkt aan de ontwikkeling, verbetering en onderbouwing van behandelmethoden.
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ/AMS regeling.
• Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Linda Rombout, Zorgmanager Rotterdam Volwassenen, je graag te woord. Ze is te bereiken via 088 7656501.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend