(Praktijk)onderzoeksstage E-MST-ID – Den Bosch

(Praktijk)onderzoeksstage E-MST-ID – Den Bosch

Zoek je een leuke en leerzame plek om klinisch relevant onderzoek te doen? Zit je aan het einde van je bacheloropleiding of volg je een van de volgende masteropleidingen?

–         Orthopedagogiek
–         (Klinische) kinder- en jeugdpsychologie
–         Klinische forensische psychologie
–         Forensische (gezins)pedagogiek

Kom dan stagelopen bij de Viersprong in de regio Den Bosch!

Wat ga je doen?
Tijdens je stage werk je mee om de klinische praktijk te verbeteren, namelijk door middel van klinisch relevant wetenschappelijk onderzoek. Je draait mee in het onderzoeksteam systeeminterventies. We dragen graag bij aan je opleiding door je werkervaring en fijne begeleiding te bieden. Je leert je talenten in te zetten, sterker in je schoenen te staan en vaardigheden zoals samenwerken, plannen en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

Als onderdeel van het onderzoeksteam systeeminterventies draag je bij aan een lopend onderzoek naar de effectiviteit van MST-ID. Jongeren met gedragsproblemen en de gezinnen waarbinnen zij opgroeien komen er soms samen niet meer uit. MST (multisysteemtherapie) biedt voor deze gezinnen een oplossing. MST-ID richt zich op gezinnen waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking.

Samen met de junior onderzoeker en andere stagiaires ga je op huisbezoek bij de gezinnen die deze systeemgerichte ambulante behandeling ontvangen. Gaandeweg je stage ontwikkel je je communicatieve vaardigheden, leer je afstemmen op de cliënten, leg je contact met verschillende behandelaren en plan je samen met gezinnen huisbezoeken voor jezelf en andere leden van het onderzoeksteam. De huisbezoeken vinden in verschillende regio’s van Nederland plaats, daarom is het belangrijk en vereist dat je over een OV studentenreisproduct beschikt. Gemiddeld omvat de onderzoeksstage 24 uur per week. Op basis van (reeds) verzamelde data kun je in dit team eventueel je masterscriptie schrijven.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Er is ruimte voor 1 stagiaire;
  • Voor dit praktijkonderzoek is het belangrijk dat je enthousiast en nieuwsgierig bent, een hands on houding hebt en flexibel en bereid bent om te reizen;
  • Het hebben van een OV studentenreisproduct is vereist;
  • De aanvang van de stage is in september voor een periode van minimaal 9 maanden.

Wat wij jou bieden:

  • Een stagecontract voor 24 uur per week.
  • Je ontvangt een passende stagevergoeding gedurende je stage.
  • Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Helaas is het niet mogelijk om binnen deze stage de basisaantekening diagnostiek te behalen.

Word jij onze nieuwe stagiaire?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer direct! Reageren kan tot en met 14-6-2024.
Als je nog vragen hebt, kun je bellen of mailen met Annemarieke Blankestein, senior onderzoeker Systeeminterventies, Annemarieke.Blankestein@deviersprong.nl of 06-29392787.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en LinkedIn.

De Viersprong vindt een veilige behandelomgeving belangrijk. Daarom vragen we bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag van iedere medewerker.

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?