Naam: Ruthie Werner
Functie: Klinisch psycholoog/ psychotherapeut
In dienst sinds: September 2017

‘Er is hier veel aandacht voor reflectie’

“Nadat ik in 2017 mijn opleiding tot klinisch psycholoog afrondde, ging ik op zoek naar een baan op het snijvlak van persoonlijkheidsstoornissen en schematherapie. Zo kwam ik terecht bij de Viersprong. Een bewuste keuze: waar andere instellingen nog wel eens kiezen voor een op schematherapie gebaséérde behandelmethode, wilde ik bewust aan de slag bij een organisatie die werkt volgens een evidence based schematherapie-protocol.”

“De behandeltrajecten kunnen behoorlijk intensief zijn. Niet voor niets is er binnen de Viersprong veel aandacht voor reflectie en voor intervisie. Zo houden we elkaar scherp. Waar loop je tegenaan? En: wijk je niet te veel af van het behandelprotocol? Die ruimte voor reflectie vind ik wel echt een onderscheidend punt van de Viersprong.”

“Andere onderscheidende punten zijn de aandacht voor opleiding – zelf volgde ik na indiensttreding een officiële opleiding tot schematherapeut – en de relatief kleine caseload. Juist daardoor kun je, bij deze toch behoorlijk lastige doelgroep, goed de diepte ingaan. En verder mag de aandacht binnen de Viersprong voor onderzoek en ontwikkeling niet onvermeld blijven. We beschikken over een grote researchafdeling, die – in samenwerking met andere zorgpartners – voortdurend onderzoek doet naar bijvoorbeeld de effectiviteit van behandelingen. Zo werken we heel actief aan de kwaliteit van onze dienstverlening.”

“Bij de Viersprong werken hele gepassioneerde mensen, die bewust kiezen voor deze moeilijke doelgroep. Als dat jou aanspreekt en je er echt voor wil gaan, zit je hier goed op je plek.”

Bekijk ook de ervaringen van:

Inge

Psychiater KKP-TA

Jirmeja

GZ psycholoog
jeugd/volwassenen

Mark

MST-CAN therapeut

Pleun

Sociotherapeut MBT/GIT-PD

Marieke

Bestuurssecretaris en senior onderzoeker