Naam: Jirmeja Wijngaarde
Functie: GZ-psycholoog jeugd/volwassenen
In dienst sinds: November 2017

‘Binnen de Viersprong is er heel veel mogelijk’

“Interesse in persoonlijkheidsproblematiek had ik altijd al. Tijdens mijn GZ-opleiding had ik al ervaring opgedaan met schematherapie, en dat leek me een interessante richting om in verder te gaan. Nu is het aantal vacatures in die richting behoorlijk dun gezaaid. Dus toen ik in een interessante vacature zag bij de Viersprong in Halsteren, leek het me tóch de moeite waard om vanuit mijn toenmalige woonplaats Groningen te solliciteren.”

“Tijdens het sollicitatiegesprek kwamen we vervolgens al pratende tot de conclusie dat – gezien mijn achtergrond en competenties – een andere richting misschien nóg beter bij me zou passen. Zou een functie binnen het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) niets voor mij zijn? Ik had weliswaar geen specifieke ervaring met deze behandelmethode, maar dat was geen onoverkomelijk bezwaar; de Viersprong zou mijn opleiding verzorgen en me klaarstomen voor een functie als MBT-behandelaar.”

“De Viersprong als organisatie sprak me meteen aan, en dus besloot ik de sprong te wagen. Uiteindelijk heb ik een tijdlang met veel plezier gewerkt binnen het MBT-programma. Ik volgde een opleiding tot MBT-behandelaar en leerde vervolgens on the job. Hierbij werd ik uitstekend begeleid door collega’s. Ook was er veel ruimte voor intercollegiale reflectie. MBT is een intensieve behandelmethode voor mensen met ernstige borderlineproblematiek. Als behandelaar bouw je een intensieve persoonlijke relatie op met je cliënten. Dan is het wel zo prettig als je je ervaringen kunt delen met anderen. Gelukkig is daar binnen de Viersprong veel aandacht voor.”

“Inmiddels ben ik binnen de Viersprong geswitcht naar de functie van GZ-psycholoog jeugd/volwassenen binnen het FIT-team, voor de specialistische behandeling van jongeren. Ook houd ik me bezig met Crossroads, een samenwerkingsverband in West-Brabant op het gebied van hoogcomplexe jeugdzorg. Voor mij biedt deze combinatie van rollen de perfecte balans tussen zelf behandelen en tegelijkertijd op beleidsniveau meedenken.”

“Al met al zit ik hier goed op mijn plek. Binnen de Viersprong is er heel veel mogelijk; als je dat wilt, krijg je steeds weer de kans om je grenzen te verleggen en jezelf te ontwikkelen. Voor mij was dat sollicitatiegesprek in elk geval de opstap naar een boeiende loopbaan in de hoogspecialistische zorg.”

Bekijk ook de ervaringen van:

Inge

Psychiater KKP-TA

Jirmeja

GZ psycholoog
jeugd/volwassenen

Mark

MST-CAN therapeut

Pleun

Sociotherapeut MBT/GIT-PD

Marieke

Bestuurssecretaris en senior onderzoeker