Orthopedagoog/psycholoog in de functie van MST ID supervisor (32-36 uur) – Amsterdam

De Viersprong locatie Amsterdam telt zes teams voor Multi Systeem Therapie (MST). In 2019 zijn we gestart met MST-ID (Multi Systeem Therapie Intellectual Disability) voor kinderen en hun systeem met een licht verstandelijke beperking. Voor de regio Flevoland/Gooi en Vechtstreek zoeken we voor dit team een enthousiaste nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
In deze functie vervul je de rol van coördinator/supervisor en help je het team de MST methodiek juist neer te zetten. Jij bent degene die zorgt dat vraag en aanbod bij elkaar komen en dat de methodiek goed gepositioneerd is in de regio Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Een groot onderdeel van je werkzaamheden is het uitvoerend leiding geven aan een team van 4 therapeuten, die ieder 4-5 gezinnen behandelen. Je geeft de nodige ondersteuning bij casuïstiek en waar nodig begeleid je jouw collega’s bij huisbezoeken. Daarnaast biedt je ondersteuning bij de professionele ontwikkeling van jouw collega’s. Je bent het aanspreekpunt voor jouw team en onderhoudt contacten met verwijzers en andere zorgaanbieders met betrekking tot aanmeldingen, screening, wachttijden en uitstroom van cliënten. Je onderhoudt ook de nodige contacten met gemeenten en collega-instellingen en overlegt met collega supervisoren over de afstemming van beleidszaken en wachttijden.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, crimineel gedrag, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik). De behandeling duurt 4 tot 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de opvoeders gewerkt.

Wat maakt MST-ID uniek? De caseload bestaat uit opvoeders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking. De MST-tools worden afgestemd op de behoeftes van mensen met een licht verstandelijke beperking. MST-ID wordt net als MST uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere, dat wil zeggen thuis, op school etc. Klik hier voor meer informatie over MST en hier om meer te weten over MST-ID.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een relevante WO opleiding (bijvoorbeeld psychologie of pedagogiek).
• Je hebt een SKJ registratie of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen.
• Je hebt enige jaren werkervaring met de doelgroep en affiniteit met een systeemgerichte (strategisch en structureel) en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen.
• Je vindt het leuk om outreachend te werken.
• 2 tot 3 keer per jaar een 24/7 bereikbaarheidsdienst draaien als achterwacht voor de bereikbaarheidsdienst van MST-therapeuten is voor jou geen probleem.
• Je beheerst de Engelse taal redelijk in verband met mogelijke Engelstalige cursus en supervisie.
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Flevoland of Gooi en Vechtstreek en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden
Een zeer boeiende, uitdagende en zelfstandige baan waarbij je jouw kennis en kunde kunt overdragen aan jouw collega’s. Je krijgt een gedegen trainingsprogramma, vanuit MST Nederland/België, om de bewezen effectieve MST-methodiek juist te kunnen hanteren waaronder basistrainingen, supervisor training, periodieke boostertrainingen en wekelijkse coaching van de expert. Je hebt voldoende mogelijkheid om te overleggen met collega’s waarbij je elkaar kunt helpen en ondersteunen. Binnen het team zetten we hoog in op de onderlinge samenwerking en heerst er een prettige, enthousiaste en collegiale werksfeer. Je hebt flexibele werktijden waarbij er, ook wanneer de COVID-19 pandemie voorbij is, een mogelijkheid is tot thuiswerken. Ondanks de huidige maatregelen werken wij vanaf onze locatie en is er voldoende tijd en ruimte om kennis te maken met collega’s. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ en de functie is ingedeeld in FWG 65 (min. €3538,- en max. €5553,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de collega die wij zoeken, herken je jezelf in dit profiel en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Nienke Smulders, MST-ID supervisor, via 06-55821634 of nienke.smulders@deviersprong.nl of met Renée Rietveld, MST-ID supervisor, via 06-82798929 of renee.rietveld@deviersprong.nl.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend