Orthopedagoog generalist of GZ psycholoog Intake & Diagnostiek Jeugd (28-36 uur) – Amsterdam

Voor het zorgcentrum Jeugd in Amsterdam zijn we op zoek naar een enthousiaste en analytische collega voor het team dat verantwoordelijk is voor intake en diagnostiek. In deze functie helpt je de problematiek van jongeren doorgronden en vind je de juiste behandeling voor hen.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Wij werken met jongeren die door hun gedragsproblemen en/of emotie-regulatieproblemen dreigen vast te lopen. Het ‘voordeur’ team van het zorgcentrum in Amsterdam onderzoekt met behulp van intakegesprekken en diagnostiek welke behandeling het best aansluit bij de jongeren en hun gezinnen. We bieden tevens gespecialiseerde diagnostiek (second opinions, expert diagnostiek en behandeladvies) voor cliënten en verwijzers en behandeling aan.
Je bent verantwoordelijk voor het gehele diagnostisch proces van intake, diagnostiek en indicatiestelling voor jongeren. Het uitvoeren van intakes en specialistische persoonlijkheidsdiagnostiek behoort tot jouw taak. Jouw bijdrage in het hele behandelproces van een cliënt is een belangrijke; de intake is één van de eerste kennismakingsmomenten met de Viersprong, waarin de basis gelegd kan worden voor het krijgen van vertrouwen in een behandeling, én hoop dat de behandeling zal werken. Met jouw analytische blik ben je niet alleen bezig met het voeren van intakes, maar zijn second opinions, consulten en TPO ook onderdeel van je werkzaamheden. Je bent iemand die de voortrekkersrol op zich neemt, waardoor je bijdraagt aan het verder ontwikkelen van het team. Hiermee til je het team naar een hoger niveau, waardoor we onze specialistische rol in de regio verstevigen.

Met Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO), een kortdurend psychotherapeutisch behandeltraject gaan we samen met een cliënt op zoek naar antwoorden op vragen die hij of zij over zichzelf heeft. Binnen de Viersprong bieden we opleidingen en cursussen aan om je te bekwamen in deze techniek. Voor meer informatie over TPO verwijzen we je naar onze website.

Na indicatiestelling door het multidisciplinair team, waar je deel van uitmaakt, is het uitvoeren van kortdurende behandelingen vanuit een systeemtherapeutisch kader ook mogelijk. Ons zorgcentrum biedt ook maatwerkbehandelingen voor jongeren en hun gezinnen. Afhankelijk van je ervaring en interesse kun je ook hiervoor ingezet worden.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt een BIG registratie als orthopedagoog generalist of als GZ psycholoog;
  • Je hebt kennis van DSM-IV en DSM-5 classificatiesystemen. Kennis van diagnostiek van persoonlijkheid, IQ, ADHD en ASS en eventueel TPO is een pre;
  • Je hebt affiniteit en ervaring met diagnostiek en behandeling van jongeren met complexe psychische problemen en met systemisch werken;
  • Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig als ook in een team werken en kunt goed omgaan met druk en verantwoordelijkheid;
  • Je bent flexibel en kunt inspelen op de transformatie binnen de jeugdzorg;
  • Je hebt een pioniersgeest (gericht op ontwikkeling en innovatie) en kunt goed planmatig werken.

Wat wij bieden
Een uitdagende en boeiende baan binnen een dynamische omgeving waarbij je werkt met enthousiaste collega’s. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in je dagelijkse praktijk. Je kunt jezelf verder ontwikkelen door middel van interne en externe opleidingen. We hebben een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling binnen de GGZ aanbiedt. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan continue deskundigheidsbevordering door middel van intervisies en supervisies. Bij de start van je functie krijg je een gedegen opleidingstraject dat onderdeel is van je inwerkprogramma. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Christel van Soelen, Zorgmanager Jeugd Amsterdam, je graag te woord. Ze is bereikbaar via telefoonnummer 088-7656111.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend